Aktuelt

Dalux inngår strategisk samarbeid med JM

Illustrasjonsbilde. Foto: Dalux

Dalux BIM-baserte verktøy vil støtte en modellbasert arbeidsform gjennom JMs virksomhet i Sverige, Norge og Finland.

JM fortsetter satsingen på digitale arbeidsmetoder i boligproduksjonen. Det siste trinnet i reisen er beslutningen om en felles plattform for prosjektsamhandling i konsernet. Valget falt på Dalux, som dermed blir en ny strategisk partner for JM.

Avtalen med JM er en viktig milepæl for Dalux

– Vi er selvsagt veldig glade og stolte over å inngå samarbeid med en av Nordens ledende boligprodusenter. JM er bransjeleder innen prosessbasert prosjektutvikling og har testet oss veldig nøye i evalueringsfasen. Det at vi nådde målstreken anser vi som et bevis på at vi har en god løsning for de som ønsker å jobbe smart, papirløst og modellbasert, sier Søren Hilligsøe, Business manager i Dalux Norge, i en pressemelding.

JMs forretningsutviklingssjef Per Lundquist snakker om bakgrunnen for valget av Dalux:

– Vi ser at Dalux passer veldig godt inn i våre planer for fremtidige digitale byggeprosjekt med fokus på modellbaserte prosesser. Med Dalux vil 3D-modellen være navet i arbeidsprosessene for både prosjektering og kvalitetssikring i byggeproduksjon, samtidig som vi får en uavbrutt informasjonsflyt gjennom hele prosessen. Dalux er valgt etter en grundig evaluering hvor verktøyet også er testet skarpt i pågående prosjekt, sier Lundquist.

Om JM

JM er en av Nordens ledende prosjektutviklere av boliger og boligområder. Virksomheten er fokusert på nybygg av boliger i attraktive steder med vekt på store byområder og universitetssteder i Sverige, Norge og Finland. JM omsetter for cirka 15 milliarder SEK og har cirka 2500 ansatte.

Om Dalux

Dalux er et markedsledende programvareselskap som med sin brukervennlige og BIM-baserte systemstøtte ønsker å gi byggebransjen muligheten til å jobbe smartere, mer effektivt og mer bærekraftig fra design til ledelse. Dalux-løsninger brukes av ledende entreprenører, konsulenter og byggherrer i mer enn 125 land verden rundt.