Nyheter

Cibes Lift Norge AS kjøper Heisplan AS

Illustrasjonsbilde. Foto: Cibes Lift

Cibes Lift Norge AS inngår avtale om å kjøpe Heisplan AS for å styrke sin tilstedeværelse på det norske markedet og skape nye forretningsmuligheter innen modernisering av heiser, installasjon og vedlikehold.

Heisplan AS har hovedkontor i Ålesund, og avdelingskontorer i Oslo og Trondheim. De leverer et bredt spekter av tjenester og produkter knyttet til heisløsninger, over hele landet. I tillegg tilbyr de også heisalarmtjenester døgnet rundt.

– Heisplan AS er et strategisk viktig oppkjøp som åpner for nye og spennende forretningsmuligheter oss og styrker vår posisjon på det norske markedet. Vi  gleder oss veldig til å utvikle vår virksomhet i Norge sammen med Heisplan AS, sier Per Lidström, administrerende direktør i Cibes Lift Group AB, i en pressemelding.

Heisplan ble stiftet i 2008 og har vokst betydelig siden den gang.  De har bygget opp en solid kundedatabase over hele Norge, og har på nåværende tidpunkt omtrent 1300 vedlikeholdskontrakter i sin portefølje. I tillegg tilbyr de også et komplett utvalg av heisprodukter; fra løfteplattformer og konvensjonelle passasjerheiser til vareheiser, rulletrapper og offshore heiser.

Selv om Cibes Lift Norge AS  blir nye eiere av Heisplan AS, vil selskapet beholde sitt firmanavn og merkevare, og vil fortsatt bli drevet som et uavhengig selskap. Heisplan AS sysselsetter rundt 30 ansatte og hele staben, samt  de tidligere eierne,  Jan Ove Skutvik, Tore Nakken og Roy Hellum, vil forbli i selskapet.

Gunnar Brattli, Adm.Dir. Cibes Lift Norge

– Dette oppkjøpet er et viktig steg i riktig retning for å styrke vår kompetanse innen heismodernisering og service i hele skandinavia. Heisplan vil samarbeide tett med Cibes Lift Norge, og andre Cibes-eide selskaper i flere av de skandinaviske landene, for å øke salget av løfteplattformer og få synergieffekter på tvers av alle forretningssegmenter, avslutter Gunnar Brattli, administrerende direktør i Cibes Lift Norge.

Oppkjøpet av Heisplan AS er planlagt ferdigstilt i løpet av andre kvartal 2021.

Cibes Lift Group er Europas ledende produsent av plassbesparende, modulære heiser kjent for svensk kvalitet og design. Produktene er tilpasset både offentlige og private markeder. Salg, installasjon og service leveres gjennom selskapets globale nettverk av datterselskaper og partnere. Cibes, med hovedkontor i Gävle, har ca. 950 ansatte, et partnernettverk i 50 land og datterselskaper i rundt 20 land. Omsetningen i 2020 utgjorde 1,4 milliarder svenske kroner.