Aktuelt

Bygger Mosetertoppen Skistadion

Illustrasjon: LPO Arkitekter

AKTUELLE PROSJEKTER: Mosetertoppen Skistadion AS og Vestsiden Utvikling AS har gitt Veidekke oppdraget med å bygge første byggetrinn på Mosetertoppen Skistadion på Hafjell.

Av Bjørn Laberg

Oppdraget innebærer oppføring av 50 fritidsleiligheter i tre bygg med et stort underjordisk garasjeanlegg, og kontrakten er verdt 237 millioner kroner ekskl. mva.

Mosetertoppen Skistadion blir et kompakt anlegg med fasiliteter som restaurant, dagligvare­butikk, sportsbutikk, treningsstudio, skøytebane, skiutleie på tunet mellom leilighetene. Prosjektet blir liggende rett ved langrennsløypene og alpinanlegget, og når det hele er ferdig utbygd vil det bestå av 97 leiligheter i seks bygg, 2.100 m2 næringsarealer og et felles garasjeanlegg på 6.800 m2.

– Vi har hatt en utviklingsfase i halvannet år nå i godt samspill med utbygger og arkitekt. Da er vi selvfølgelig veldig blide og fornøyde når avtalen kom på plass og vi kan sette i gang med byggearbeidene. I Mosetertoppen Skistadion AS har vi en lokal og solid samarbeids­partner som passer oss godt, og vi takker så mye for oppdraget, sier distriktsleder Geirmund Østvold i Veidekke Bygg Indre Østland.

Prosjektet er utviklet med vekt på bærekraft og energieffektive løsninger. Dette betyr utstrakt bruk av tre, lavkarbonbetong, reduserte stålmengder og ikke minst et bergvarmeanlegg som skal levere vannbåren gulvvarme til det meste av varmebehovet. Alle leilighetene og næringsarealet leveres med energimerke A.

Grunnarbeidene har starter opp på tomta, og byggearbeidene starter om kort tid. Planlagt ferdigstillelse er i løpet av 2024. Oppdraget inngår i Veidekkes ordrereserve for tredje kvartal.

Oversiktsbilde fra sør. llustrasjon: LPO Arkitekter

 Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.