Aktuelt

Bygger 146 leiligheter i Ås

Bildet: AF Gruppen har inngått avtale med Brekkeveien 19 Utvikling om bygging av boligprosjektet «Brekketunet» i Ås i Viken. Ill. OBOS Nye Hjem/Løvenskiold Eiendom

AF Gruppen har inngått avtale med Brekkeveien 19 Utvikling om bygging av boligprosjektet «Brekketunet» i Ås i Viken.

Brekkeveien 19 Utvikling eies av OBOS Nye Hjem (50 %) og Løvenskiold Eiendom (50 %). Avtalen er en totalentreprise med verdi på MNOK 341 eks. mva.

Brekketunet ligger sentralt i Ås, med nærhet til sentrum og Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU). Prosjektet er på 17 900 m2 BTA og består av 146 leiligheter fordelt på fem hus. Størrelsene på boligene er fra 33 m2 til 120 m 2. I tillegg til leilighetene omfatter prosjektet felles takterrasser, underliggende parkeringskjeller med bodarealer og tekniske rom.

Miljøvennlig

Prosjektet vil BREEAM-NOR-sertifiseres med ambisjonsnivået «Very Good». Det innebærer at det tas hensyn til miljøet i alle faser av byggeprosessen. Som et resultat av dette kommer også løsninger for god overvannshåndtering og biologisk mangfold.

– Ås er en del av en ekspansiv region. Sammen med kunden har vi brukt vår byggkompetanse til å utvikle Brekketunet til et attraktivt boligprosjekt. Vi ser frem til å realisere prosjektet sammen med OBOS og Løvenskiold, sier Tormod Solberg, konserndirektør i AF Gruppen. OBOS, i en pressemelding.

Boligkjøpsmodeller

– Etter en vellykket salgsstart er vi glade for å kunne inngå en totalentrepriseavtale med AF Gruppen på bygging av miljøvennlige boliger i Ås, sier Jens Jalland, adm. dir i Løvenskiold Eiendom. – Vi er også veldig godt fornøyd med responsen på tilbudet om OBOS Boligkjøpsmodeller, med Deleie og Bostart, sier Jørgen Stavrum, prosjektdirektør i OBOS Nye Hjem AS .

Salgsstart er første kvartal 2021. Byggestart er fjerde kvartal 2021 med ferdigstillelse i fjerde kvartal 2023. Det er tatt forbehold om tilstrekkelig salg for trinnvis igangsetting.