Aktuelt

Bonava bygger 500 leiligheter i Vestby

Bildet: Prosjekt Gartneritaket i Vestby.

Bonava har kjøpt ny giganttomt i Vestby. Selskapet planlegger å bygge drøyt 500 leiligheter på tomten. Prosjektet har fått navnet Gartneritaket.

Prosjektet blir et viktig steg med å etablere seg som en av Østlandets tre største boligutviklere de neste årene. Bonava kjøpte tomten av eiendomsutviklingsselskapet ReXir. Kontrakten ble signert 22. desember 2020. 

Tomten er regulert for nærmere 500 leiligheter. Opptil 140 av disse blir studioleiligheter på 25 kvadratmeter, rettet mot unge mennesker. I Oslo er det vanskelig å få bygget mindre leiligheter, men i nabokommunen Vestby derimot ble Bonava møtt med åpne armer.

Prioriterer at unge skal komme inn på boligmarkedet

– Vi setter stor pris på å bidra til at unge mennesker kommer seg inn på boligmarkedet. I Oslo er det nærmest umulig å få ta i nye, små leiligheter til en rimelig penge. Men i Vestby, ca 20 minutter med tog, utenfor Oslo, har kommunen vært en god samarbeidspartner med å hjelpe oss å utvikle et helt nytt boligkonsept der unge mennesker blir prioritert, sier regionsjef i Bonava, Matilda Vinje. 

Vestby-tomten blir en av de største Bonava-tomtene i Skandinavia, og også det første store kjøpet til Bonavas Oslo.

Fornøyd selger

– Vi har over mange år investert og utviklet ulike eiendommer i Vestby. Kommunen skiller seg positivt ut som fremoverlent, effektiv og positiv til utvikling. Derfor vil vi også fortsette å utvikle store prosjekter i Vestby, sier Tore Andersen fra ReXir som solgte til Bonava.
– Vi kjenner Bonava som en troverdig og god byutvikler fra mange tidligere prosjekt andre steder. At vi nå får dem til Vestby, ser vi også som et tegn på at vi er i en kommune med en svært strategisk beliggenhet, hvor nye Follobanen vil få mye å si for tilgjengeligheten de neste årene, uttaler Andersen. 

Bonava planlegger for at deler av Vestby-prosjektet skal selges til investorer som salg av hele byggetrinn. 

Sentralt i Vestby

– Vestby ligger sentralt plassert i forhold til sentrale kollektive knutepunkter. Gartneritaket blir spennende å utvikle. Tomten i Vestby har en strategisk plassering i forhold til kollektivpunkt (tog). Vestby er en kommune som satser på boligutvikling og næringsvirksomhet. I nærområdet til vår tomt er det få nybygg, så her har Bonava en gyllen mulighet til å ta markedsandeler. Planleggingsarbeidet er startet. Vi gleder oss til å være med å utvikle et nytt stort og spennende nabolag, sier regionsjef i Oslo, Matilda Vinje.

Forventet salgsstart blir høsten 2021. Forventet Byggestart i 2022. Innflytting er forventet i første halvår 2024 – dersom alt går som planlagt. 

Bonava er et ledende boligutviklingsselskap i Nord-Europa som har skapt hjem og nabolag siden 1930-årene. Bonava har 2300 medarbeidere og er aktive i Tyskland, Sverige, Finland, Danmark, Norge, St. Petersburg, Estland og Latvia med en omsetning på 15,5 milliarder SEK i 2019. Bonava’s aksjer er notert på Nasdaq børsen i Stockholm.