Aktuelt

Betonmast AB fusjonerer med AF Gruppen Sverige

Bildet: Betonmast Sverige fusjonerer med AF Gruppen og endrer navn til AF. Fusjonen er en del av AF Gruppens vekststrategi for Sverige. Foto: AF

SVERIGE: Fusjonen innebærer at AF Gruppen samler virksomheten i Sverige, hvor de også blir en av de store aktørene i bygg- og anleggsmarkedet.

– Vi ser at vi kan fortsette å vokse lønnsomt, både organisk og gjennom oppkjøp. Foreløpig er det flere muligheter for vekst i det svenske markedet, for eksempel innenfor bygg, sier Bård Frydenlund, konserndirektør i AF Gruppen Sverige AB.

1000 ansatte

Den nye svenske AF-organisasjonen omfatter elleve selskaper innen bygg, anlegg, miljø/riving, prefabrikkerte og prosjektutvikling. Totalt omsetter konsernet for 7,5 milliarder SEK og har 1000 ansatte. Med sammenslåingen endrer Betonmast også navn til AF, melder Byggvärlden.

– Sammen har vi et relevant og sterkt tilbud. Vekstreisen vår fortsetter og jeg ser frem til å ta kontakt med flere bedrifter og ansatte som er nysgjerrige på å bidra til vår fortsatte utvikling, sier konserndirektør Bård Frydenlund.

Elleve selskaper

AF har en desentralisert driftsmodell med lokalt mandat og ansvar der verdiene skapes. AF-selskapene i den nye, større organisasjonen fortsetter sin virksomhet i utvalgte geografier og segmenter som før, med mål om fortsatt lønnsom vekst.

Den formelle sammenslåingen av holdingselskapene AF Gruppen Sverige AB og Betonmast Sverige AB er planlagt å finne sted i 2023.

AF Gruppen Sverige:

AF Gruppen Sverige  består av elleve selskaper per i dag. Disse er: AF Bygg West, AF Bygg Syd, AF Öresund, AF Bygg Öst, AF Bygg Stockholm, HMB Construction, AF Anlagning West, Kanonaden Entreprenad, AF Härnösand Byggreturer, AF Prefab Mälardalen, AF Projektutveckling.

(KILDE: Byggvärlden)