Produktnyheter

Batteridrevet mobilkran på Pallplassen

Bildet: På prosjekt Pallplassen på Lørenskog, som selskapet bygger for Selvaag Bolig, står nå en helt nyutviklet batteridrevet mobilkran fra Liebherr. Foto: Kruse Smith

Kruse Smith tar i bruk nyutviklet batteridrevet mobilkran på prosjekt Pallplassen på Lørenskog.

For Kruse Smith er det en klar ambisjon å identifisere og ta i bruk materialer og produksjonsutstyr som bidrar til redusert utslipp og forbedrer luftkvaliteten rundt selskapets byggeplasser. På prosjekt Pallplassen på Lørenskog, som selskapet bygger for Selvaag Bolig, står nå en helt nyutviklet batteridrevet mobilkran fra Liebherr. Det er så langt kun produsert to eksemplarer av den batteridrevne LR1160.1 Unplugged. Begge står i Norge.

– Det er en fantastisk kran, med en enorm løftekapasitet. Og helt uten motorlyd. Den står ikke til bake for noen dieselkran vi har benyttet tidligere. Kranen vi benytter her har løftehøyde på 48 meter, og kan løfte hele fem tonn på tuppen, sier Per Christian Røde Evensen, anleggsleder i Kruse Smith, i en pressemelding.

Kruse Smith har etablert to ladestasjoner på hver 63 amper. Her lader mobilkrana om kvelden. Med fulladet batteri på morgenen er det ingen «ladeangst» på byggeplassen. Så lenge man unngår store forflytninger er det mer en nok batterikapasitet til å håndtere nødvendige løft i løpet av en normal arbeidsdag.

– Det er utrolig imponerende å se hva som er mulig å hente ut av en batteridrevet kran, og det gir meg tro på at 100% utslippsfrie byggeplasser vil være mulig om kort tid. For oss i Kruse Smith betyr det mye å kunne ta i bruk nye miljøvennlige løsninger, og klart vi synes det er litt gøy å være helt i starten med å ta i bruk batteridrevne mobilkraner, forteller anleggslederen.

Mobilkranen benyttes i hovedsak til montering av prefabrikerte elementer til de seks boligblokkene som utgjør Pallplassen 1. Norsk Spennbetong bistår Kruse Smith med denne jobben, og kranen kommer fra Bergen Montering.

Bildet: Mobilkranen benyttes i hovedsak til montering av prefabrikerte elementer til de seks boligblokkene som utgjør Pallplassen 1. Norsk Spennbetong bistår Kruse Smith med denne jobben, og kranen kommer fra Bergen Montering. Foto: Kruse Smith