Aktuelt

Asker Entreprenør vant Langenga-prosjektet

Asker Entreprenør AS. Trond Berget-Ausland, regionleder, Jon K. Andersen, prosjektleder, Tom Andersen, Henryk Hüls i front på kne.

Langenga Bolig AS og Asker Entreprenør AS har inngått en totalentreprisekontrakt for første byggetrinn i Langenga.

Asker Entreprenør AS har vunnet en kontrakt på 325 millioner kroner og skal bygge sitt første prosjekt for Conceptor Bolig AS. Første byggetrinn i prosjektet som ligger rett ved den nye sykkelvelodromen i Asker, består av 122 leiligheter.

– Etter en vellykket samspillsfase har Langenga Bolig AS og Asker Entreprenør AS inngått en totalentreprisekontrakt for første byggetrinn i Langenga. Vi gleder oss til byggestart som blir i løpet av høsten. Forventet byggetid er på 24 måneder, sier Lasse Skjelbred, adm. direktør i Conceptor Bolig AS, i en pressemelding.

Langenga Bolig AS er heleid av Conceptor Bolig AS. Conceptor Bolig AS, med hovedkontor på Billingstadsletta i Asker, har en klar vekststrategi og skal bygge leiligheter og boliger i det sentrale østlandsområdet hvor også InterCity-satsing er prioritert. Selskapet har ca. 2.400 leiligheter under utvikling.

– Kontraktsummen er på 325 millioner kroner inkludert mva. De 122 leilighetene er planlagt til å ha mellom 2-5 rom, fordelt på fire bygg med tilhørende utenomhusanlegg, forteller Henryk Hüls, prosjektleder for Langenga-prosjektet hos Conceptor Bolig AS.

– Vi er glade for å ha blitt valgt som entreprenør for Langenga-prosjektet i Asker. Vi jobber nå aktivt med å planlegge byggestart i løpet av høsten, sier Trond Berget-Ausland, regionleder hos Asker Entreprenør AS. Asker Entreprenør er et datterselskap av Ø.M. Fjeld, med hovedkontor på Hvalstad i Asker, og regionskontorer i Nittedal, Follo/Østfold og på Ringerike. Oppland, Akershus, Oslo, Buskerud, Vestfold, Ringerike og Østfold er selskapets geografiske nedslagsfelt. Selskapet har 140 ansatte.

Lasse skjelbred (v), Henryk Hüls fra Conseptor Bolig. Trond Berget-Ausland (svart jakke), Jon K. Andresen og Tom Andersen. 

Salgsstart for boligene er planlagt sommeren 2021. Eiendommen ligger sentralt i Asker kommune med nærhet til idrettsanlegg og skoler på Risenga. Hele tomteområdet er 57 dekar. Området er regulert for bolig, idrett, forretning og kontor. Norges Cykleforbund bygger landets andre sykkelvelodrom som en del av utviklingen i Langenga. Det blir også et kombinasjonsbygg med skoler, barnehage og kontor.

Megler for prosjektet er Sem & Johnsen som har registrert stor interesse for prosjektet.
– Vi har snart 1.000 navn på vår liste over interessenter, så jeg tror det kommer til å bli rift om å kjøpe bolig i Langenga, sier Tom Z. Bliksmark hos Sem & Johnsen. De har fokus på eiendomsmegling i Oslo, Asker og Bærum.

Det er NSW som er arkitekter og de har utviklet prosjektet i tett samarbeid med Conceptor Bolig AS. Rammesøknad er under behandling og tillatelsen forventes i løpet av mai 2021.

Fakta om Conceptor Bolig AS
Conceptor Bolig AS har en klar vekststrategi og skal bygge leiligheter og boliger i det sentrale østlandsområdet hvor også InterCity-satsing er prioritert. Selskapet har ca. 2.400 leiligheter under utvikling. Lasse Skjelbred er adm. direktør for selskapet som har hovedkontor på Billingstadsletta i Asker. Conceptor AS er et holdingselskap som omfatter både eiendomsinvesteringer og finansielle investeringer.