Anlegg

Agder Gruppen skal importere XCMG i Norge og Sverige

Bildet: Produktspekteret til XCMG spenner fra tradisjonelle anleggsmaskiner som gravemaskiner og hjullastere, til mobilkraner og elektriske betongbiler.

Agder Gruppen blir importør og forhandler av XCMG, verdens tredje største produsent av anleggsmaskiner.

– Dette er et stort og viktig skritt for Agder Gruppen. Og det passer godt inn i vår målsetting om å bli den foretrukne leverandøren til anleggsbransjen i Norden. Det sier konsernsjef Svein Arne Uppstad i en pressemelding.

Langt framme på elektrifisering

XCMG ble etablert i 1943 og er blitt en tungvekter i det internasjonale markedet. Nå ønsker det verdensomspennende konsernet å ta en posisjon i Europa, og spesielt i Norden. XCMG vil utfordre andre etablerte merkevarer i Europa med sitt store produktspekter. Satsing på innovasjon og batteridrift er i tråd med Agder Gruppens grønne satsing.

– XCMGs solide produktportefølje vil styrke Agder Gruppen i det norske og svenske markedet, sier Uppstad. Han legger spesielt vekt på hvor langt framme produsenten er kommet i forhold til elektrifisering og serieproduksjon av batteri-maskiner.

250 ansatte i Norge og Sverige

Han forteller at det allerede er solgt XCMG-maskiner for nærmere 100 millioner kroner i Norge, i løpet av de få ukene som er gått siden kontrakten ble underskrevet.

Agder Gruppen har de siste årene bygget opp et stort nettverk av avdelinger og utsalgssteder i hele Norge, og er nå i ferd med å bygge opp et serviceapparat for XCMG på de ulike lokasjonene i Norge. Country Manager Philo Pei fra XCMG legger spesielt vekt på den geografiske spredningen som Agder Gruppen har i Norge.

Fokus på service og ettermarked

– Agder Gruppen har med sine 10 utsalgssteder og 250 ansatte i Norge og Sverige et profesjonelt team som har stort fokus på service og ettermarked. Det er en ære å samarbeide med Agder Gruppen, slik at vi i fellesskap kan utvikle det nordiske anleggsmaskinmarkedet, sier han.

Produktspekteret til XCMG spenner fra tradisjonelle anleggsmaskiner som gravemaskiner og hjullastere, til mobilkraner og elektriske betongbiler.

Bildet: Country Manager Philo Pei fra XCMG (t.v.) og konsernsjef Svein Arne Uppstad i Agder Gruppen.