Aktuelt

AFRY kjøper ITE Østerhus i Kristiansand

Bak fra venstre: Rune Østerhus, Øyvind Anderssen, Ole Petter Drangsholt (ITE Ø), Jørn Brandstorp (AFRY) Foran fra venstre: Jarle Windegaard (ITE Ø.) og Jon Julsen (AFRY)

Med oppkjøpet av ITE Østerhus AS styrker AFRY seg innen prosessindustri og etablerer seg i et viktig industriområde.

ITE Østerhus, er med sine 22 medarbeidere spesialisert innen elektro, automasjon og digitalisering for industrielle kunder.

Selskapets største markedsområder er smelteverk, prosessindustri og næringsmiddelindustri.  De jobber med et bredt spekter av prosjekter av ulik størrelse og kompleksitet og leverer totalløsninger som omfatter hele hierarkiet fra hardware utstyr, tavleproduksjon, automasjon, systemintegrasjoner og digitaliseringsløsninger.

– Som en del av AFRY vil vi styrke vår posisjon som strategisk partner for våre kunder gjennom økt kapasitet og kompetanse. Sammenslåingen vil gi oss flere muligheter og et større marked, sier Jarle Windegaard, daglig leder i ITE Østerhus, i en pressemelding.

For AFRY representerer oppkjøpet en etablering i et nytt, viktig geografisk område, og en styrking av tjenestespekter og kapasitet innen elektro, automasjon og digitalisering.

– Digitalisering er et viktig strategisk satsingsområde for AFRY. Med dette oppkjøpet øker vi konkurransekraften vår innen digitalisering mot industrimarkedet, sier Jon Julsen, direktør for prosess industri i AFRY.

Etableringen i Kristiansand åpner også for nye markedsmuligheter for de øvrige forretningsområdene i AFRY. -Vi ser på potensialet for å utvide tjenestespekteret ut fra kundenes behov i regionen, avslutter Julsen.

Om AFRY:
AFRY i Norge er en ingeniør- og arkitektvirksomhet innenfor bygg, infrastruktur, energi og industri. Tjenesteområdene inkluderer rådgivning innen prosjektutvikling, prosjektledelse, prosjektering, arkitektur, lysdesign og digitale løsninger. Selskapet har over 900 ansatte med kontorer i Oslo, Stavanger, Trondheim, Molde, Lillestrøm, Sarpsborg, Sandefjord og nå også i Kristiansand. AFRY i Norge er en del av det svenske ÅF Pöyry konsernet, som er et av de største ingeniørselskapene i Norden.