Produktnyheter

– Med prePATINA ECO ZINC tar vi et viktig skritt fremover på vår vei mot avkarbonisering

Bildet: prePATINA ECO ZINC er nå tilgjengelig til bruk på tak, fasader og til takrennesystem

For å kunne implementere EUs klima krav tar nå RHEINZINK et stort skritt fremover med ECO ZINC. – Dette mener vi er den mest bærekraftige byggesinken i verden, hevder Carsten Beier, administrerende direktør i RHEINZINK i en pressemelding.

Betydelig mindre CO2

RHEINZINK er ifølge Beier den første titansink-produsenten som reduserer det allerede lille fotavtrykket de utgjør i dag, med sin premiumlinje med mer enn femti prosent. RHEINZINK prePATINA blir til RHEINZINK prePATINA ECO ZINC og er tilgjengelig fra 1. mars 2023

– Med et lite fotavtrykk, 100 % resirkulerbart og ekstremt holdbart gjør det titansink til et glimrende materiale for miljøvennlige bygg. Produksjonen av prePATINA ECO ZINC genererer betydelig mindre CO2 enn noe annen titansink. Resultatet blir en perfekt sammensmeltning av bærekraft og estetikk, sier Carsten Beier videre i pressemeldingen.

Materiale for fremtidens byggeprosjekter

– Bærekraft er godt forankret i vår bedriftsstrategi. Med prePATINA ECO ZINC tar vi nok et viktig skritt fremover på vår vei mot avkarbonisering. Konverteringen vil spare oss for mer enn 36.000 tonn CO2 per år. Til sammenligning tilsvarer dette CO2-utslippene til en liten by med 4500 innbyggere, forklarer Beier.

– Med denne produktlinjen, gir vi kresne arkitekter og byggherrer et materiale for fremtidens byggeprosjekter. Det inspirerer, gir designfrihet og er samtidig selve definisjonen på bærekraft for hele segmentet. Reduksjonen er mulig fordi RHEINZINK for første gang kun bruker sertifisert lavkarbon sink fra Skandinavia for prePATINA-produktlinjen i de blågrå og grafittgrå overflatekvalitetene, sier Beier avslutningsvis.

De skandinaviske smelteverkene, som er verdensledende når det gjelder klimaeffektivitet, benytter seg nå av energi som i stor grad genereres uten Co2 og kommer fra grønne energikilder som vann og vindkraft.