Nyheter

Wee.no blir norsk importør av latviske stålhaller

Eldorado stålhall

Utstyrsleverandøren Wee.no har inngått en avtale om import og salg av stålhaller fra det latviske selskapet Eldorado Global Service.

Stålhallene kan skreddersys flere typer bruk innen anlegg, industri og landbruk, og er konstruert for å tåle tøffe arktiske forhold.

Den latviske ferdigbygg-aktøren Eldorado Global Service har bygget stålhaller, hangarer, byggelementer og elektriske komponenter siden oppstarten i 2008, og leverer i dag produkter og tjenester til selskaper over hele verden. Nå inngår de et samarbeid med Wee.no i Norge for import og salg av isolerte, rammestøttede haller i varmgalvanisert stål. 

Utstyrsleverandøren Wee.no, som i flere år har importert stålhaller fra Kina, utvider nå sortimentet av flere grunner, forklarer eier og daglig leder i Wee.no, Rune Wee.

–  COVID-perioden har lært oss hvor sårbare norske bedrifter kan være for utfordringer rundt internasjonal frakt, og vi ønsker å sikre oss bedre tilgjengelighet og fleksibilitet ved å utvide sortimentet med europeiske stålhaller. I tillegg ønsker vi å ta en større andel av et marked i stor vekst, for stadig flere ser fordelene med funksjonelle stålhaller, sier Wee.

Rune Wee

– Eldorado Global Service leverer stålhaller i tråd med EUs kvalitetskrav og retningslinjer, og vi ser på dette som et spennende tilskudd til vår portefølje, sier Rune Wee.

Skreddersydde byggesett
Eldorado stålhaller leveres som ferdige byggesett og kan skreddersys etter bruksområde og plassering.

– Dette er allsidige haller som monteres for permanent bruk, enten med ringmur eller helst en støpt såle. De vanligste bruksområdene er redskapshus, verksted, tørrlager, dyrehold eller garasje. Variasjonen i bruksområde gir også ulike behov for areal, antall innganger, lystilgang og isolasjon – utover det rent estetiske som for eksempel fargebehandling. Eldorado tilbyr i så måte detaljert tilpassing av stålhallene sine, sier Rune Wee.

– Det som gjør hallene spesielt interessante for oss, er de norske kravene til solid rammekonstruksjon og høy kapasitet for snølast. Her ligger standarden på 300 kg snøbelastning per kvadratmeter. Eldorado har en sandwich-konstruksjon med isolasjonskjerne i Rockwool eller polyetanskum, og gir mulighet for ulik tykkelse på isolasjonen avhengig av bruk, lokasjon og miljø, avslutter daglig leder i Wee.no, Rune Wee.

Eksempel på Eldorado stålhall til verksted/garasje/lager:
Lengde: 15 m
Bredde: 9 m
Vegghøyde innvendig: 4 m
Snølast: 300 Kg/m2
Vindlast: 22 m/s
Takvinkel: ca. 20 grader
Isolasjon: Sandwichelementer
Porter: 3 porter, 3.50 x 3.50 m
Vindu i bakvegg: 3 stk.: 1.15 x 4.00 m
U-verdi: 0,22 [W/m2K]
Stålramme: Galvanisert