Prosjektnyheter

Trosset boligmarkedet – solgte 70 prosent i Mariakvartalet

Illustrasjon: 3DEstate/Lund + Slaatto Arkitekter/OSU

Boligmarkedet er krevende for tiden. Spenningen var derfor stor da Oslo S Utvikling la ut 78 leiligheter i Mariakvartalet i Bjørvika. Nå er hele 55 av dem solgt.

Før salgsstart hadde prosjektet 4631 interessenter. Innen budfristen tirsdag i forrige uke kom det inn 63 bud. Etter en ukes avklaringer er nå over 70 prosent av boligene i første salgstrinn solgt.

særstilling i boligmarkedet

– Vi får nå igjen bekreftet at interessen for Bjørvika er i en særstilling i boligmarkedet. Vår visjon er at Bjørvika skal bli Norges mest attraktive bolig- og næringsområde, og denne salgssuksessen er en ny bekreftelse på akkurat det, sier Lars Holm, administrerende direktør i OSU.

– Jeg innrømmer at vi var spente før salgsstart, men samtidig trygge på at etterspørselen etter kvalitet i et attraktivt område er høy, selv i et krevende marked. Det er også svært positivt å se at vi har solgt jevnt i alle kategorier av leiligheter. Nå planlegger vi neste salgstrinn, som kan bli allerede før jul, sier Holm.

ligger ved siden av Clemenskvartalet

OSU er den største boligutvikleren i Bjørvika, og står blant annet bak Barcode og det prisvinnende boligprosjektet Vannkunsten. De 78 leilighetene i første salgstrinn i Mariakvartalet er fra 40 til 119 kvadratmeter, med priser fra 5,65 til 30,75 millioner kroner. Totalt blir det 246 leiligheter i Mariakvartalet, fordelt på 11 oppganger. Bygget er tegnet av Lund + Slaatto Arkitekter. Prosjektet ligger ved siden av nylig ferdigstilte Clemenskvartalet.

Illustrasjon: 3DEstate/Lund + Slaatto Arkitekter/OSU

– Blant kjøperne er det flere boligsparere, samt mange som bor i Bjørvika fra før. Hele 35 prosent av budgiverne har kjøpt bolig i et OSU-prosjekt tidligere, og en fjerdedel av budgiverne har kjøpt bolig i Clemenskvartalet. Det betyr at det er mange vi har hatt kontakt med før, og som har fulgt med på Bjørvika i lang tid. De ser nå at utviklingen nærmer seg slutten, og at dette prosjektet er en av de siste mulighetene for å komme inn på markedet i området, sier megler Lars Bratseth i Røisland & Co. De har jobbet med boligsalg for OSU i Bjørvika helt siden starten.

balkong, takterrasse eller hageparsell på taket

– Det er tydelig at kjøperne stoler på prosessen og produktet, og har en god erfaring fra tidligere. Mange har blitt veldig glad i området, og kjøperne tror på gode tider og et oppsving i markedet på sikt, sier megler Bratseth.

I Mariakvartalet kommer både store toppleiligheter med private takterrasser, to-roms leiligheter og 3-roms leiligheter. Alle leilighetene får balkong, takterrasse eller hageparsell på taket. Noen boliger får i tillegg fransk balkong eller flere balkonger. De leilighetene som nå er lagt ut for salg ligger på det nord-vestre hjørnet av bygget.

en familievennlig profil

– Denne salgssuksessen gjør at vi nå er i rute med prosjektet. Allerede neste uke støper vi bunnplata, og begynner arbeidet på kjelleren. Vi er godt i gang med et veldig bra samarbeid med Veidekke, som er entreprenør for Mariakvartalet. Sammen skal vi sørge for at prosjektet får en høy kvalitet i alle ledd, sier Jostein Ådalen, prosjektsjef i OSU.

Prosjektet har en familievennlig profil, med barnehage i deler av byggets andre etasje. Midt i kvartalet kommer en skjermet byhage, med blant annet en stor lekeplass. Oslo bystyre har nå også vedtatt byggingen av skolen, som skal stå ferdig i 2027. Mariakvartalet bygges etter høye miljøstandarder, og får en såkalt Breeam-sertifisering. I førsteetasjene kommer det butikker, restauranter og kulturtilbud. Etter planen skal Mariakvartalet stå ferdig andre halvår 2026.

logo
Bjørn Laberg