Bygg reis 2021

Thermod lanserer PIR-dører i det europeiske markedet

Bildet: For å tilfredsstille strengere krav fra markedet introduserer Thermod i høst dører med PIR-isolering. I første omgang introduseres kjøleromdører, fryseromdører og pendeldører til næringsmiddelsektoren i Sverige, Norge og resten av Europa.

Bygg Reis Deg 2021: Som en pioner i markedet lanserer Thermod, med leveransestart nå i november, en serie dører med PIR-isolering.

Isolering med PIR – fast polyuretanskum – fremstår som et attraktivt alternativ på flere områder. PIR har egenskaper som på flere punkter avviker i forhold til andre isolasjonsmaterialer. 

PIR (poliocyanurat) er et fast polyuretanskum med lukkede celler. Materialet har egenskaper – blant annet termiske – som gjør det bedre egnet som isolering i ulike typer konstruksjonsmaterialer og paneler.

Sammenlignet med PUR – som i dag er det mest brukte isolasjonsmaterialet – har PIR en høyere isolasjonsevne, som muliggjør tynnere konstruksjoner i trange områder. PIR skiller seg også fra PUR i forhold til brannegenskaper.

– For å tilfredsstille strengere krav fra markedet introduserer vi i høst dører med PIR-isolering. I første omgang introduseres kjøleromdører, fryseromdører og pendeldører til næringsmiddelsektoren i Sverige, Norge og resten av Europa. Dører med PIR-isolering har vært diskutert lenge. Vi gleder oss over å ha kommet så langt at vi ved egen fabrikk kan produsere kjøle, fryse og pendeldører til f.eks. næringsmiddelindustrien, restauranter og storkjøkken, sier Thermods administrerende direktør Torbjörn Johansson i en pressemelding.

Thermods PIR-dører er allerede i produksjon og kan leveres fra og med november. Dørene presenteres for interesserte kunder i forbindelse med den kommende Bygg Reis Deg på Lillestrøm 20-23. oktober.

Bildet: PIR har egenskaper som på flere punkter avviker i forhold til andre isolasjonsmaterialer.