Nyheter

Sweco-ingeniør til topps

Bildet: Krzysztof Wojslaw har jobbet i Sweco siden 2016 og jobber som fagekspert på parametrisk design og VDC.

Swecos bruingeniør Krzysztof Wojslaw gikk helt til topps da den europeiske foreningen for rådgivende ingeniører «EFCA» kåret Europas mest talentfulle ingeniør.

Tor Martin Lystad fra Norconsult fikk sølvplassen.  

Ifølge juryen var det høyt nivå på kandidatene og prosjektene det ble konkurrert om, men til slutt var det Krzysztof og hans arbeid med Randselva bru som stakk av med seieren. Krzysztof har jobbet i Sweco siden 2016 og jobber som fagekspert på parametrisk design og VDC. I fjor kåret Rådgivende Ingeniørers Forening (RIF) ham til Årets Unge Rådgiver.

– Det er klart at dette er stas, og både nominasjonen og utmerkelsen er en fin bekreftelse på jobben vi gjør. Jeg vil takke for tilliten jeg har fått av lederne mine Amund Geicke og Kjetil Rørvik. Da jeg begynte å snakke om parametrisk design, var det ingen som visste hva jeg snakket om. Jeg har fått masse tillit, og det har lønnet seg, sier en tydelig fornøyd vinner. Det er RIF som nominerer kandidater til konkurransen, og administrerende direktør i RIF, Liv Kari Skudal Hansteen er strålende fornøyd med finalistene.

– RIF vil gratulere både Krzysztof Wojslaw og Sweco med en fantastisk seier. Vi vil også gratulere Tor Martin Lystad og Norconsult med sølvplassen. Dette er en stor anerkjennelse av kompetansen disse RIF-bedriftene innehar, og ikke minst hvor gode bedriftene er til å slippe unge krefter til. Det handler om godt lederskap og kultur. Resultatet av konkurransen synliggjør med all tydelighet hvor dyktige de unge rådgivende ingeniørene fra RIF-bedriftene er. Dette har vært en konkurranse med svært mange, sterke europeiske kandidater. Dermed blir Krzysztofs seier og Tor Martins andreplass, ekstra imponerende, uttaler en stolt og særdeles fornøyd Liv Kari Skudal Hansteen etter EFCA kåringen.

Hun får støtte av Sweco-sjef Grete Aspelund.

– Det gjør meg utrolig stolt og glad at Krzysztof er vinner av EFCA Future Leaders. Vi har et sterkt fagmiljø innen parametrisk design i Sweco Norge, og her har Krzysztof allerede lenge utmerket seg. Han er en stor ressurs for oss – og en velfortjent vinner. Jeg vil gratulere både Krzysztof og Tor Martin, som begge er gode representanter for bransjen, sier Aspelund.

Skudal Hansteen trekker frem at de to kandidatene viser vei for andre i bransjen.

– Det lover svært godt for Norge at norsk ingeniørkompetanse får en slik internasjonal anerkjennelse. Vi har store utfordringer som skal løses. Dette har rapporten State of the Nation 2021 vist, både for å ta vare på norsk infrastruktur og for å bygge bærekraftig i møte med klimaendringene. Digitalisering og bruk av ny teknologi blir ekstremt viktig i løsningen av disse utfordringene og her viser prisvinnerne med Krzysztof og Tor Martin vei for andre unge rådgivere og bransjen. Dette er en stor bragd som også alle i Norge kan være stolte av, og som det politiske lederskapet i Norge bør merke seg, sier Skudal Hansteen.