Nyheter

Styrker Futurehome for videre vekst og ekspansjon

– Med denne avtalen slår vi sammen kreftene i ett selskap, slik at vi kan betjene kundene enda mer effektivt, innovere raskere og ta våre produkter og tjenester internasjonalt, sier Erik Stokkeland, medgründer og adm. direktør i Futurehome.

Telia Norge samler sin smarthjem-satsning, Telia Smarte Hjem, hos datterselskapet Futurehome. Nye og eksisterende kunder får nå et enda bedre smarthjem-tilbud, samtidig som Futurehome styrkes som selskap for å kunne vokse og ekspandere internasjonalt.

– Våre kunder får nå kortere vei til smarthjem-ekspertisen som ligger hos Futurehome, og selskapet selv får større frihet og fleksibilitet til å skape nye ledende produkter og tjenester, sier Pål Rune Kaalen, leder for privatmarkedet i Telia Norge. – Vi sikrer samtidig at Futurehome får på plass en skalerbar forretningsmodell som tilrettelegger for en internasjonal satsning i et sterkt voksende smarthjem-marked.

Den nye sammenslåingen innebærer at Telias produkter og tjenester innen smarte hjem fremover utvikles, driftes og selges av Futurehome. Dette inkluderer blant annet Safe sikkerhetssystem, som sikrer mot brann og vannlekkasje i bygg, og selskapets smarthjem-tjenester for nybygg.

– Sammen med Telia har vi blant annet bygget tjenester tilpasset boligselskap på Futurehome sin smarthjem-plattform som er unike i verdenssammenheng. Med denne avtalen slår vi sammen kreftene i ett selskap, slik at vi kan betjene kundene enda mer effektivt, innovere raskere og ta våre produkter og tjenester internasjonalt, sier Erik Stokkeland, medgründer og adm. direktør i Futurehome. – De første kundene er allerede signert, og vi gleder oss veldig til å begynne et nytt og spennende kapittel i selskapet vårt.

Gjennom sammenslåingen tilføres samtidig ytterligere fokus og dedikasjon mot det spennende smarthjem-markedet, og nå i en rendyrket verdikjede. Futurehome vil med dette ta et helhetlig ende-til-ende ansvar, som sikrer en enda bedre kundereise og brukeropplevelse.

Ny finansdirektør blir med på reisen
Futurehome styrker parallelt ledelsen i selskapet i forbindelse med sammenslåingen og videre ekspansjon, og ansetter Thor-Einar Strand som ny finansdirektør fra 1. juli 2021. Strand har siden 2013 hatt flere sentrale lederstillinger i Get og Telia, sist som strategisk rådgiver til leder for privatmarkedet i Telia, og har sittet i Futurehome sitt styre siden 2020. Han bringer med seg viktig strategisk, kommersiell og finansiell kompetanse.

– Jeg gleder meg stort til å ta fatt på arbeidsoppgavene i Futurehome, som er et svært innovativt selskap i et veldig spennende og hurtigvoksende marked. Futurehome har alle forutsetninger for å kunne lykkes, og jeg ser frem til å bidra til å sikre kommersiell vekst, både i Norge og internasjonalt, sier Thor-Einar Strand, ny finansdirektør i Futurehome.

Langsiktig partneravtale med Futurehome
Telia og resten av konsernet i Norden og Baltikum har inngått en langsiktig partneravtale med Futurehome, slik at telekomselskapet fortsatt vil tilby kundene sine markedsledende produkter og tjenester innen smarte hjem.

– Smarte hjem forblir en viktig del av vår forretning, men ved å samle dette hos Futurehome kan vi nå i enda større grad konsentrere seg om å skape de beste kundeopplevelsene på tvers av TV, internett og mobil, sier Kaalen.

Telia Smarte Hjem vil flyttes inn i Futurehome i juli 2021 og arbeidsoppgaver og ansatte overføres til Futurehome som ny arbeidsgiver.