Nyheter

Solberg Bil overtar Arendal Auto

Bildet: Administrerende direktør i Solberg Bil, Christel Langebrekke, og aktiv eier i Solberg Bil, Ole B. Solberg er svært fornøyde med avtalen med eierne av Arendal Auto.

Solberg Bil AS kjøper 80 % av aksjene i Arendal Auto AS. Dagens eiere fortsetter med 20 % eierandel. Ford takker eierne for fin innsats gjennom 3 år, og ser frem til fortsatt godt samarbeid.

Møter fremtidens distribusjon

– Oppkjøpet vil styrke så vel Solberg Bil-organisasjonen som Ford. Dette skjer ved denne enhetlige distribusjonen i aksen fra Notodden, Porsgrunn, Skien og Kragerø til Arendal/Grimstad i sør. Solberg Bil har gjennom de senere årene forberedt organisasjonen sin på vekst. Strategiske grep er tatt for effektivt å kunne drive Ford-forhandlerdrift på flere plasser. Med base i dette er Solberg Bil godt rustet til å kunne møte fremtidens distribusjon med oppkoblede biler. Det gjelder også sømløse online/offline kunde-opplevelser og en betydelig vekstplan for Ford i Norge. Det sier administrerende direktør i Ford Motor Norge AS, Per Gunnar Berg, i en pressemelding.

Les også: Ford Pro og Deutsche DHL Group samarbeider

Overtagelsen vil være effektiv 1. januar 2023.

– Vi er svært godt fornøyd med løsningen. Dette legger til rette for en ytterligere styrking i samarbeidet mellom Ford Motor Norge AS og Solberg Bil AS. Det sier Ole B. Solberg. Han er aktiv eier og 2. generasjon i den suksessrike familiebedriften.

Han har ståltro på Ford i Norge i tiden fremover.

– Godt fornøyd med salget

– Vi får en modellportefølje som stadig utvides med elektriske modeller både innen nyttekjøretøy og personbiler. Med denne overtagelsen vil vi bygge videre på den Ford-filosofi som til nå har ligget til grunn lokalt. Vi forsterker dermed våre etablerte backoffice-funksjoner, sier Ole B. Solberg.

Daglig leder i Arendal Auto, Dagfinn Noddeland, sier at han. De to andre eierne, er meget godt fornøyd med salget.

– For meg handler dette om å ta vare på de gode verdiene i Arendal Auto. De har en dyp forankring i det lokale miljøet og dedikerte, entusiatiske Ford-medarbeidere. Samtidig handler det om at vi, sammen med teamet, kan bidra med å utvikle kundereisen videre for fremtiden. Det sier administrerende direktør i Solberg Bil, Christel Langebrekke.

Bildet: Solberg Bil i Skien