Aktuelt

Sjekk hvem som er størst!

Illustrasjonsbilde: Getty Images

Nå er den nye Byggfakta-rapporten «De største i byggebransjen» tilgjengelig og klar for gratis nedlastning.

Av Pål Engeseth

Rapporten bygger på prosjekter registrert igangsatt i 2019 og 2020, og omfatter derfor totalt 23 240 prosjekter til en samlet verdi på over 734 milliarder kroner. Gjennomsnittsprosjektet har en kostnad på 31,6 millioner kroner, og inneholder prosjekter fra hele landet og alle typer prosjekter.

Vi har i rapporten ønsket å synliggjøre hvilke aktører som er størst innen sitt felt. Vi har delt inn rapporten i 3 hovedtemaer. Disse fordeler seg slik:

• Største aktør uansett rolle, fordelt på verdi av igangsatte prosjekter
• Rankinglister rådgivende
• Rankinglister utførende

Alle rankinglistene som er synliggjort har mer enn 500 prosjekter registrert i sitt grunnlag. Alle prosjekter som er med i grunnlaget er registrert igangsatt i 2019 og 2020, noe som gjør at en aktør som fikk et stort prosjekt i slutten av 2018 eller i starten av 2021, ikke får disse medregnet i grunnlaget. 

Det vil derfor være avvik i forhold til en rangering sett etter omsetning. Dette har vi gjort for å sikre at samtlige rangeringslister har en viss holdbarhet og at alle behandles likt. Om grunnlaget har vært mindre enn 500 prosjekter, har vi valgt å ikke publiseredisse, selv om slike rangeringer også er mulig å produsere. 

Dersom du ønsker å se detaljerte rankinglister innenfor din bransje, anbefaler vi vår tjeneste LiveStat. LiveStat inneholder flere avanserte filtre som gir deg mange muligheter. Du får tilgang til eksakt den markedsoversikten du trenger til din virksomhet. Du kan for eksempel filtrere ned på alle byggeprosjekt på underkategorier og kombinere det med pris, stadium, ferdigstillelse og mye mer.

Dette er etter vår mening en perfekt kombinasjon til prosjektinformasjonen Byggfakta SMART, som du kanskje allerede har i dag?