Norden

Seks døde i arbeidsulykker på én uke

Bildet: Det har vært en dødsulykke ved Northvolts anlegg i Skellefteå. Pressebilde: Northvolt

SVERIGE: Sist uke var en svart uke for svensk byggebransje. Heisulykken i Sundbyberg og arbeidsulykken ved Northvolts fabrikk i Skellefteå har krevd seks bygningsarbeideres liv.

Det er fortsatt mye som er uklart om den tragiske heisulykken i Sundbyberg mandag da fem anleggsarbeidere mistet livet. Ifølge informasjon fra heisprodusenten Alimak er det et betydelig avvik fra installasjonsinstruksjonene. To av masteseksjonene er ikke boltet sammen, hevdes det. Ifølge opplysninger fra Stockholm Construction Syndicate er det flere forskjellige nasjonaliteter blant de omkomne. En av dem er en svensk mann fra Sundsvall-området, de andre er fra Russland, Ukraina og Afghanistan.

I tilfelle ulykken ved Northvolts fabrikk i Skellefteå var det først to alvorlig skadde. Begge fikk kollaps og alvorlige knusningsskader. En av dem døde senere av skadene og var ansatt i NCC, melder Byggvärlden.

– Vi er underleverandører til et stort prosjekt i Northvolt. Vi hadde fem personer på plass som bygde et betongfundament, og i forbindelse med installasjon av en værbeskyttelse oppsto denne ølcycen. To personer ble alvorlig skadet og en av de omkomne var ansatt i NCC. Vi er i kontakt med de pårørende og har satt sammen et kriseteam som støtter våre ansatte på stedet. Og vi har satt i gang en intern gransking for å finne ut hva som skjedde. Det er alt vi kan si akkurat nå, sier Amelie Winberg, Head of Media Relations i NCC Sverige.

logo
Bjørn Laberg