Aktuelt

Renta overtar Byggesystemer

Bildet: Administrerende direktør i Renta, Leif Martin Drange (t.v.) og konsernleder i Byggesystemer, Arne Bratsberg

Renta kjøper samtlige aksjer i Byggesystemer, som i tillegg til å leie ut maskiner og utstyr er en av landets største stillasentreprenører.

Avtalen mellom Renta og Byggesystemer ble ferdigforhandlet og signert i påskeuken, med overtakelse i slutten av april 2021. Byggesystemer ble etablert i 1975 og har en solid markedsposisjon med 160 ansatte fordelt på åtte avdelinger i Nord-Norge og en i Oslo. Renta har på sin side 60 ansatte fordelt på avdelinger i Bergen, Os, Stavanger, Stord, Romerike og i Narvik.
 
– Jeg er stolt av å dele med omverdenen at Byggesystemer nå blir en del av Renta. Selskapene utfyller hverandre på en veldig god måte, og vi er nå på god vei til å bli en landsdekkende utleieaktør. Sammen får vi stor bredde i en miljørettet utleiepark, bransjeledende digitale løsninger for kunder og ansatte, solid fagkunnskap og en sterk sikkerhetskultur. Vi ønsker med det å være det naturlige førstevalget for kunder både i Nord-Norge og resten av landet framover, forteller administrerende direktør i Renta, Leif Martin Drange, i en pressemelding.
 
Opptatt av lokal verdiskaping

Byggesystemer har helt siden starten i 1975 vært opptatt av lokal tilhørighet og nær relasjon til kundene, med solid fagkunnskap på alle sine avdelinger.
 – Lokal medbestemmelse og dyktige ansatte har vært en suksessfaktor i mer enn 45 år. Det var derfor avgjørende for oss at Renta sine verdier samsvarer med «Byggesystemer-ånden». Renta er opptatt av lokal forretning og verdiskaping, og de har samme forståelse for at lokalt ansatte utgjør en stor forskjell. I tillegg veide det tungt at vi utfyller hverandre både på utleieutstyr, tjenester og geografi, sier konsernleder i Byggesystemer, Arne Bratsberg. 
 
Alle ansatte blir med videre

Alle avdelingene skal videreføres med dagens ansatte. Eierne i Byggesystemer reinvesterer også en stor andel av salgssummen i Renta Group, og sikrer med det fortsatt lokalt eierskap.
 – Vi er svært glade for at de vil være med videre på eiersiden. Det viser at de har stor tro på Renta i årene fremover. Det er også svært gledelig at alle de ansatte blir med videre, fortsetter Drange.
Oppkjøpet gjør at Renta får 220 ansatte i Norge og et budsjett på like under 500 millioner kroner for 2021. 
 – Sammen med de ansatte skal vi nå videreutvikle og styrke Renta sin bedriftskultur, identitet og tilgjengelighet til det beste for kundene våre, avslutter Leif Martin Drange.
 
FAKTA:

Renta Group har hovedkontor i Helsinki og driver med utleie og stillas i Norge, Sverige, Finland, Danmark og Polen. Konsernet vil etter oppkjøpet ha nesten 1.000 ansatte fordelt på mer enn 90 avdelinger og en estimert omsetning i 2021 på ca. 2,5 milliarder.

Renta i Norge:

-Miljøfyrtårnsertifisert
-220 ansatte
-15 avdelinger
-3 ansatte med mesterbrev og 19 med fagbrev i stillasfaget
-Sertifisert virksomhet for personløftere, truck og heis