Nyheter

Peab fikk Forsvarsbygg-prosjekt

På Evenes flystasjon skal Peab Bjørn Bygg oppføre ny hangar for militære overvåkningsfly P-8. Illustrasjon: Forsvarsbygg

Peab Bjørn Bygg har signert kontrakt for oppføring av hangar, lager, verksted og administrasjonsbygg på Evenes flystasjon.

Byggherre er Forsvarsbygg og kontrakten har en verdi på ca. 646 MNOK eks. mva.

Evenes flystasjon nærmer seg en komplett base når hangarene til de nye maritime patruljeflyene P-8 står ferdig. Peab Bjørn Bygg er valgt som hovedentreprenør for byggearbeidene. Sideentreprisen for flyoperative flater og utomhusarbeid går til Bertelsen & Garpestad.

– Som en lokal bedrift og samfunnsbygger i Nord-Norge er det fantastisk å signere kontrakt på et viktig bygg for landsdelen. Vi ser frem til å ha våre egne fagarbeidere og lærlinger i sving på Evenes, og er glad for at vi har fått med oss flere lokale underentreprenører og leverandører i prosjektet. Dette blir gøy, sier Gro Skaar Knutsen, adm. direktør i Peab Bjørn Bygg, i en pressemelding.

Grunnarbeidene for hangartomten startet i 2020 og var ferdig nå i juli. Peab Bjørn Byggs kontrakt omfatter utbygging av totalt 21 500 kvadratmeter hangar, lager, verksted og administrasjonsbygg.

Flere prosjekter for Forsvarsbygg i Nord-Norge

På Evenes flystasjon har Peab Bjørn Bygg hatt flere prosjekter. I 2018 stod et kontorbygg i to etasjer ferdig. I 2020 ble et nytt hovedvaktbygg for soldater overlevert, og i slutten av 2020 fikk Peab Bjørn Bygg kontrakt på renovering av en kombihangar på 2700 kvadratmeter. Den skal overleveres i løpet av 2021.

På Bardufoss har Peab Bjørn Bygg oppført flere militærforlegninger, samt en ny kontorfløy og hangar på totalt 9000 kvadratmeter på Bardufoss helikopterbase.

– Vi har gjennomført mange prosjekter for Forsvarsbygg i Nord-Norge. Det er en profesjonell byggherre som stiller høye krav til planlegging, HMS og fremdrift. Vi liker veldig godt å samarbeide med Forsvarsbygg, sier Gro Skaar Knutsen.

Fakta ny hangar for militære overvåkningsfly P-8:

Omfang: Ny hangar, lager, verksted og administrasjonsbygg
Oppdragsgiver: Forsvarsdepartementet
Byggherre: Forsvarsbygg
Kontraktssum: Ca. 646 MNOK eks. mva.
Areal bygging inkl. hangar: Ca. 21.500 m2
Hovedentreprenør: Peab Bjørn Bygg
Byggeledelse: Sweco
Oppstart: August 2021
Ferdigstillelse: 2023/2024