Nyheter

OBOS skal bygge ny bydel med inntil 2000 boliger i Oslo

Det gamle industriområdet på Rosenholm skal bli en ny OBOS-bydel med nærmere 2000 boliger. Foto: Nyebilder.no

OBOS skal de kommende årene bygge opp mot 2000 boliger på Rosenholm sør i Oslo. – Her skal folk med helt vanlig inntekt ha mulighet til å kjøpe leilighet, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS, i en pressemelding.

OBOS og BMT Invest har gått sammen om en storsatsing på Rosenholm i bydel Søndre Nordstrand. De tre siste årene er det kjøpt eiendommer på til sammen 100 mål med en prislapp på rundt 850 millioner kroner.

Den nye storutbyggingen kommer rett ved Rosenholm stasjon, et kvarters togtur fra Oslo S. Her skal dagens industribebyggelse forvandles til en helt ny OBOS-bydel med mellom 1800 og 2000 boliger. Eiendommene ligger i nær tilknytning til store grøntområder og idylliske Søndre Aas gård.

Planlegger langsiktig
Planleggingen av det nye boligområdet har så vidt kommet i gang, og det vil trolig ta 6-7 år før de første boligene kan legges ut for salg.

– Vi ser virkelig fram til å komme i gang. Her skal vi skape en ny bydel med gode boliger til OBOS-medlemmene. Med tomtepriser som ligger et stykke under gjennomsnittet i Oslo, kombinert med ordninger som Bostart og Deleie, kan vi tilby boliger som flere har råd til. Målet er at folk med helt vanlig inntekt skal ha mulighet til å kjøpe leilighet, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS.

– Vi har økonomiske muskler til å tenke langsiktig når vi utvikler nye områder som Rosenholm, en del av byen hvor få andre boligbyggere er villige til å satse. OBOS med partner har investert til sammen ca. 850 millioner kroner til nå. Prosjektet ligger noen år fram i tid, men vi vil så tidlig som mulig legge til rette for gode medvirkningsprosesser med medlemmene våre og nabolaget, sier Siraj.

Kjøper av de fem tomtene på Rosenholm er selskapet Rosenholmveien 4 AS, som eies 80 prosent av OBOS Nye Hjem og 20 prosent av BMT Invest AS.

– Vi er svært fornøyde med å ha sikret oss alle disse eiendommen på Rosenholm. Det gir oss mulighet til å tenke helhetlig når vi utvikler området, sier Bjørn-Tore Olsen, investeringsdirektør i OBOS.

Kraftfull satsing i Oslo sør
OBOS satser nå kraftfullt i Oslo Sør og bydel Søndre Nordstrand. I tillegg til utbyggingen på Rosenholm, er det store planer flere steder i bydelen. I høst åpner nytt Holmlia senter hvor OBOS har investert over 600 millioner kroner. Senteret er fullt utleid og vil gi et viktig bidrag til bydelsutviklingen. OBOS har også planer for å bygge rundt 800 leiligheter på Mortensrud. Gitt rask kommunal saksbehandling kan de første av  disse boligene bli lagt ut for salg i 2022.