Produktnyheter

​Nye vernesko fra Blåkläder beskytter mot langtidsskade

80 millioner. Det er antall skritt en håndverker i gjennomsnitt tar i løpet av et arbeidsliv. Feil vernesko er en av de vanligste årsakene til slitasje- og belastningsskader over tid.

Den svenske produsenten av bærekraftig arbeidstøy, Blåkläder, lanserer derfor i dag en komplett ny vernesko-kolleksjon, som strekker seg langt utover tidligere kolleksjoners rekkevidde. De nye skoene beskytter ikke bare mot ytre skade. De har også en spesiell egenskap som beskytter brukeren mot langtidsskader som kan inntreffe gjennom et langt arbeidsliv omringet av harde overflater, skarpe objekter, høyt press og langtidsbruk.

Siden selskapet ble etablert i Svenljunga i Sverige i 1959, har Blåkläder jobbet kontinuerlig med å skape arbeidsklær som setter nye standarder innen holdbarhet, slitestyrke og passform. Nå utvider selskapet sitt eksisterende utvalg av vernesko. Selskapet lanserer i dag en rekke nye vernesko utarbeidet i samarbeid med ortopedispesialisten Camp Pro i Sverige. Spesialisten har over 600 års erfaring med ortopedisk biomekanikk og rehabilitering for føtter.

Foten er en av kroppens mest komplekse deler. I tillegg til tunge løft, skarpe objekter og harde slag som kan treffe foten, tar en håndverker i gjennomsnitt 10 000 skritt om dagen. Det utgjør 80 millioner skritt i løpet av et 40 år langt arbeidsliv. Av den grunn mener Blåkläder at det er avgjørende for en håndverker å vurdere hva han eller hun har på føttene sine hver dag. Fotskader kan ofte forplante seg til knær, hofte, skuldre og nakke. Ifølge et svensk forskningsprosjekt fra 2019 kan nesten halvparten (47%) av alt sykefravær i byggebransjen tilskrives belastningsskader.

Stabilitet, beskyttelse og forebygging har derfor vært tre nøkkelaspekter i Blåkläders utvikling av den nye vernesko-kolleksjonen. I tillegg til samarbeidet med Camp Pro, har Blåkläder også samarbeidet tett med portugisiske Fagus, som også produserer skolester for ECCO. De har utviklet verneskoenes lest og fotseng fra scratch, for å gi brukeren maksimal stabilitet og støtabsorbsjon – og ikke minst dynamikk gjennom hvert skritt.

– Blåkläders vernesko lever opp til de samme høye kravene som vårt øvrige arbeidstøy, og vi har nøye utvalgt alle elementer i skoene for å sikre brukeren en komfort og sikkerhet som aldri er sett før. Sålegrepet og skoenes tå- og spikertrampbeskyttelse er av ypperste kvalitet. Dette kan vi takke alle de profesjonelle brukerne våre for, som gjennom et helt arbeidsliv har utsatt kropp og føtter for en ekstrem påkjenning, sier Administrerende direktør i Blåkläder AB, Anders Carlsson, som har vært sterkt involvert i utviklingen av de nye verneskoene.

Skoene er blitt testet underveis av 150 personer fra ulike yrkesgrupper. Selv de minste tilbakemeldinger knyttet til skoenes stabilitet, hælkappe, vridningsstyrke, passform, støtabsorbsjon og tyngdefordeling har bidratt til sluttresultatet. Ikke mindre enn 200 prototyper har vært utviklet før den endelige versjonen sto ferdig. Skoene er med andre ord spesialutviklet for et langt arbeidsliv med optimal beskyttelse av føttene.