Produktnyheter

Nye sandwichpanel fra Ruukki

Ruukki Construction lanserer et nytt Ruukki® Patina sandwichpanel i juni 2021. Panelet kombinerer energisparing med patinert overflate for å gi fasader et nytt ettertraktet utseende.

Ståloverflatene til sandwichpanelet Ruukki Patina er laget av Cor-Ten® stål som, av flere årsaker, er spesielt populært hos arkitekter.

Sandwichpanelet Ruukki Patina er også et energipanel med en lufttetthet som kan gi besparelser på opptil 20 % av bygningens energikostnader.  Lavere energiforbruk kan også redusere karbonutslippet i løpet av bygningens levetid, og forbedrer bygningens LEED- og BREEAM-klassifisering.

Patina panel stone wool and seams

Patina stone wool

Cor-Ten stål er en av de mest økologiske valgene siden det er ubelagt stål. Ved endt levetid kan stålet resirkuleres helt.

Ruukkis produktutvikling har adressert panelets holdbarhet og bærekraft.  Ruukki har søkt patent på den korrosjonshindrende skjøtedetaljen som er spesielt utviklet for Ruukki Patina sandwichpaneler. Skjøtene mellom panelene er laget på en slik måte at patinaen ikke går helt ut til skjøtene, da dette vil gjøre panelene svakere. Patina panelene har lang levetid, og den brune overflaten får en patina over tid, noe som betyr at overflaten reparerer seg selv hvis små riper, av en eller annen grunn, oppstår i overflaten.

Ruukki Patina

Ruukki Patina er et sandwichpanel, et prefabrikkert veggelement som består av et isolasjonslag mellom to stålplater.  Foruten industri-, nærings- og logistikkbygninger, egner sandwichpanelene seg også for andre bygningstyper.

Sandwichpanelene Ruukki Patina er produsert på Ruukkis fabrikker i Alajärvi i Finland og Oborniki i Polen.