Nytt om navn

Ny sjef for Peab Eiendomsutvikling Nord

Bildet: Kristian Høines Mathisen blir ny sjef for Peab Eiendomsutvikling Nord.

Kristian Høines Mathisen (41) fra Hammerfest er ansatt som administrerende direktør i Peab Eiendomsutvikling Nord, og regionsjef for Nord-Norge.

Han tiltrer i jobben den 1. mai 2021. Mathisen kommer fra stillingen som konsernadvokat i Eiendomsgruppen.

– Vi er veldig glade for at Kristian takket ja til jobben. Det er viktig for oss å få en regionsjef med god kjennskap til eiendomsmarkedet og bred operativ ledererfaring. Kristian har en bakgrunn som gjør ham godt tilpasset rollen som regionsjef, og blant mange gode kandidater til jobben landet vi til slutt på at han var den beste, sier administrerende direktør i Peab Eiendomsutvikling, Henning Hanevold, i en pressemelding.

Mathisen er utdannet jurist fra Universitetet i Tromsø. I tillegg har han gjennomført studier innen strategisk ledelse, økonomi og markedsføring ved Universitetet i Nordland.

– Jeg gleder meg stort til å tiltre som ny regionssjef i Peab Eiendomsutvikling Nord, og ser på det som en meget spennende jobb hos en seriøs, offensiv og attraktiv samfunnsbygger. Gjennom tett samarbeid med de ansatte og ledelsen ønsker jeg å bevare og videreføre dagens solide utgangspunkt, samtidig som jeg ønsker å videreutvikle selskapet for å møte nye samfunnsbehov og utfordringer, sier Kristian Høines Mathisen.

I Peab Eiendomsutvikling Nord får Mathisen lederansvar for åtte dyktige medarbeidere, og en sunn prosjektportefølje med for tiden mer enn 350 leiligheter under produksjon.

Han erstatter Stig Tore Johnsen, som etter 14 år i Peab har takket ja til stillingen som ny kommunedirektør i Tromsø.