Nytt om navn

Ny profil styrker Rambølls innsats for bærekraft

Rambøll har ansatt den erfarne bærekraftsprofilen Cathrine Dehli. Med erfaring fra blant annet IKEA og Nordic Choice, vil hun hjelpe Rambølls kunder med deres strategiske bærekraftsarbeid.

Når bedrifter og samfunn må tilpasse seg en fossilfri fremtid, krever det både strategisk og teknisk bistand. Rambøll har lenge vært kjent for sin ekspertise innen for eksempel havvind, miljøstudier og bærekraftige bygg.

Nå gjør Rambøll seg klar for strategisk rådgivning med fokus på blant annet næringsutvikling, EUs nye taksonomi, sirkulær økonomi og bærekraftig verdikjede. Dette skjer med ansettelsen av Cathrine Dehli som markedsdirektør.

Hun kommer med lang erfaring fra IKEA, HÅG, Fairtrade, Footstep og ikke minst Nordic Choice, hvor hun som direktør for bærekraft var med på å løfte hotellkjeden til den norske topp 10-listen over de mest bærekraftige selskapene.

Utnevnt til OECDs kontaktpunkt
Cathrine Dehli er samtidig utnevnt til OECDs kontaktpunkt for ansvarlige virksomheter i Norge. En sterk profil innen bærekraftig strategi, ledelse og innovasjon, sier Morten Skodbo, administrerende direktør med ansvar for Rambøll Management Consulting i Norge. 

– Bare de siste to årene har vi sett en rask utvikling innen bærekraft i Norge, og her i Rambøll kan vi hjelpe kundene enda mer. Det er fortsatt mye å gjøre, og med sin lange erfaring er Cathrine den rette personen for jobben. Vi tror på det tverrfaglige; om kobling av strategier og konkrete løsninger, og sammenhengen mellom sosial og miljømessig bærekraft. Cathrine mestrer disse krysningene bedre enn de fleste.

I fjor ble Rambøll Norge sertifisert etter FNs 17 bærekraftsmål, men ambisjonene går lenger, blant annet å vokse med flere bærekraftsrådgivere.

Gleder seg til oppgaven
I tillegg til å hjelpe kundene med å sette den strategiske retningen for det grønne skifte, skal Cathrine Dehli bygge et team av rådgivere som kan bidra til å modne holdningene til bærekraft. 

– Jeg er veldig opptatt av hvordan selskaper skaper mer gjennomslagskraft og samtidig utnytter innsatsen – til fordel for klimaet og miljøet, til fordel for både topp- og bunnlinjen. Bærekraft handler ikke bare om å minimere risiko, jeg ser det som et område som kan drive innovasjon og forbedre bedriftens konkurransesituasjon betydelig. Her tror jeg at Rambøll med sin historie, sin etikk og sin kombinasjon av strategi og gjennomføring er den rette matchen for meg. Og selvfølgelig også for kundene, sier Cathrine Dehli.

Et globalt team
Cathrine Dehli vil jobbe over hele landet med base i Oslo. Her skal hun rekruttere de neste profilene til teamet som er en del av den globale tjenesten ’Strategic Sustainability Consulting’ med eksperter i København, Aarhus, Stockholm, Gøteborg, Hamborg, München, Essen, Bryssel, London, Edinburgh og senest Denver USA.