Betong

Norske Elop med gjennombrudd i Storbritannia

Bildet: Skjermbasert 3D-visualisering av betongstrukturen gir en sanntidstolkning av betongens indre tilstand

Norske Elop Technology, som har utviklet en rullende ultralydskanner for inspeksjon av infrastruktur i betong, har sikret første kontrakt og inngått en strategisk samarbeidsavtale for de britiske og irske markedene.

Allied Associates Geophysical Ltd er Storbritannias ledende leverandør av geofysisk- og NTD-utstyr. Selskapet har bade bestilt en håndholdt Elop Insight ultralydscanner samt inngått en avtale som sikrer selskapet distribusjonsrettigheter for Elop Insight i Storbritannia og Irland.

– Teknologi som Elop Insight er i dag ikke tilgjengelig i det britiske markedet. Ambisjonen vår er at dette er den første av mange bestillinger i årene som kommer, sier James Bell, teknisk direktør i Allied Associates Geophysical Ltd, i en pressemelding.

Den rullende ultralydskanneren Elop Insight identifiserer problemer som eiere av betonginfrastruktur må ta tak i. Skanneren er utviklet for å effektivt inspisere og vurdere store overflateområder. Skjermbasert 3D-visualisering av betongstrukturen gir en sanntidstolkning av betongens indre tilstand, inkludert defekter som sprekkdannelser, luftlommer, hulrom, delaminering og armeringsjern.

Allied Associates Geophysical ble etablert i 1988 og har siden utviklet seg til en av de ledende aktørene innen geofysisk- og NDT-utstyr i det britiske markedet. Selskapet spesialiserer seg innen utleie av utstyr, salg, reparasjoner og produktopplæringen, og er svært aktive innen demonstrasjon av produkter til selskapets kunder.

Distributøravtalen med Allied Associates innebærer også en partnerstatus der selskapet skal administrere vedlikehold, reparasjoner og produktopplæring for Elop Insight-kunder i Storbritannia og Irland.

– Allied Associates har høyt teknisk kunnskapsnivå og mange avanserte produkter i selskapets portefølje. De har et bredt spekter av etablerte kunderelasjoner som Elop kan dra nytte av. En slik partnerskapsmodell er den desidert mest kostnadseffektive måten å muliggjøre teknologiadopsjon og rask salgsvekst i de enorme britiske og irske infrastrukturmarkedene, sier Niklas Persson, salgsdirektør i Elop Technology.