Aktuelt

Multifunksjonell trådløs xComfort-trykknapp

Bildet: Vanligvis må man installere en bryter til belysningen, en annen til varmen og en tredje til solskjerming. Eatons nye xComfort trykknapp har innebygde sensorer og kan suppleres med aktuatorer som gjør det mulig å styre alle disse funksjonene med én og samme bryter.

Den populære xComfort-serien til Eaton har nå utvidet sortimentet av trådløse brytere med en multifunksjonell trykknapp.

Den har alle de nyttige egenskapene og fordelene til de tradisjonelle trådløse bryterne, men har i tillegg sensor for luftfuktighet og temperatur. Det innebærer at bryteren kan overvåke temperaturen og luftfuktigheten i rommet, og selv regulere innstillingene automatisk basert på målingene.  

– Dermed trenger man kun å installere én bryter, og brukeren kan styre både belysning, varme og solskjerming i hjemmet med én og samme knapp, sier Øystein Engebretsen, produktansvarlig for Eatons smarthusløsninger. 

Multifunksjonell alt-i-én-knapp 

Vanligvis må man installere en bryter til belysningen, en annen til varmen og en tredje til solskjerming. Eatons nye xComfort trykknapp har innebygde sensorer og kan suppleres med aktuatorer som gjør det mulig å styre alle disse funksjonene med én og samme bryter. Det kan enten være lokal betjening av en enkelt aktuator som f.eks en lysbryter med en bryteaktuator, dimmebryter med en dimmeaktuator eller solskjermingsbryter med en solskjermingsaktuator – eller en gruppe aktuatorer som f.eks flere dimmeaktuatorer som styres av en enkelt dimmebryter eller alternativt sentral betjening som en scene-bryter som kan styre både lys, solskjerming og varme i ulike modus med et tastetrykk.  

– Dette åpner for mange bruksområder, men det betyr også en stor forenkling både for installatøren og ikke minst for sluttbruker, sier Engebretsen. 

Knappen kan suppleres med bryteaktuatorer og dimmeaktuatorer for styring av belysning, solskjermingsaktuatorer for styring av solskjerming, og i tillegg varmeaktuatorer for styring av vannbåren eller elektrisk oppvarming med energimåling. Når trykknappen først er installert, kobles sensoren på trykknappen og aktuatorene til xComfort Bridge-appen slik at brukeren alltid har oversikt og kontroll over belysningen og inneklimaet i hjemmet. 

Understøtter bærekraftige bygg 

Bryteren kommer som 1-felts, 2-felts og 4-felts trykknapp, og kan monteres raskt og enkelt der den ønskes plassert. Ettersom den er trådløs, kan den monteres helt uten veggboks og kabler. Den kan skrus eller limes til hvilken som helst overflate – helt uten drilling og støv. 

Knappen måler 55 x 55 mm og har et minimalistisk og stilrent design som passer til alle hjem og interiørstiler. Man kan velge mellom en komplett versjon med ramme og vippe i hvit farge, og en versjon som er fullt konfigurerbar etter kundens ønsker. Denne varianten kan kombineres med et stort utvalg av vipper og rammer i forskjellige farger, med eller uten symboler. 

Ettersom produktet kun består av én knapp, som kan monteres uten kabel eller veggboks og har 10 års batterilevetid, medfører det mindre bruk av materialer. Dette gjør at trykknappen egner seg godt som et tilskudd til bærekraftige bygg eller som et fleksibelt produkt for ettermontering.

Bildet: Man kan velge mellom en komplett versjon med ramme og vippe i hvit farge, og en versjon som er fullt konfigurerbar etter kundens ønsker. Denne varianten kan kombineres med et stort utvalg av vipper og rammer i forskjellige farger, med eller uten symboler.