Nyheter

Mjøstårn i verdensklasse

Bildet: Mjøstårnet, verdens høyeste trehus. Foto: Moelven

Verdens høyeste trehus ligger fortsatt i Norge, og Brumunddal. Nå er konstruksjonen kåret til en av verdens beste konstruksjoner.

Mjøstårnet med sine 85,4 meter høye trebygg over 18 etasjer, er enn så lenge verdens høyeste trebygg. Bygget har vakt stor internasjonal annerkjennelse- og gjør det fortsatt. I slutten av mai ble blant annet bygget kåret til en av verdens beste konstruksjoner fra den anerkjente skyskraperorganisasjonen Concil on Tall Buildings and Urban Habitat (CTBUH).  Denne utmerkelsen viser at norsk kompetanse på bruk av tre i store konstruksjoner er i verdensklasse.

– Tenk at verdens høyeste trebygg faktisk ligger i Norge, og at kompetansen bak denne konstruksjonen blir belønnet med en prestisjetung internasjonal pris. Norsk kompetanse knyttet til tre må ut i verden, sier landbruks- og matminister Olaug Bollestad.

Mjøstårnet har, siden det sto ferdig i 2019, stått «alene» mellom E6 og Mjøsa. Det er det nå slutt på. En liten treby vokser frem rundt tårnet.  Som i Mjøstårnet, så er flere Innlandsbedrifter med å realisere byggene. Nå er et seks etasjer høyt kontorbygg,  med navn Mjøskanten, reist der hvor blant andre Moelven Limtre AS, Ringsaker vegg og takelement AS, Lett-Tak Systemer AS  og Woodcon AS leverer og monterer. 

Les mer om Mjøstårnet hos Moelven ASA Mjøstårnet (moelven.com)

En nasjonal målsetting om innovative og bærekraftige treløsninger for bygg har bidratt til økt kompetanse. Denne kompetansen ser man realisert gjennom en rekke nye bygg over store deler av landet. På Innlandet har eiendomsutviklere, industri og andre kompetansemiljøer sammen satt standarden for banebrytende innovasjon.

Innovasjon i bruk av tre støttes fra Innovasjon Norge gjennom: www.innovasjonnorge.no/tre