Nyheter

Litex og Norac samarbeider om våtromskabiner

Membransystemprodusenten Litex AS og kabinleverandøren Norac Badekabiner har inngått en samarbeidsavtale som strekker seg frem til 2025. Avtalen innebærer leveranser til cirka 2000-2500 bad i året.

Det er to sterke norske merkevarer i hver sine markeder som møtes i dette partnerskapet.

Litex har i en årrekke vært synonymt med kostnadseffektive og tidsbesparende membranløsninger av høy kvalitet for våtrom. Norac har siden 1990-tallet vært en ledende norsk aktør innen ferdigbygde moduler og innredningsløsninger til prosjekter både til lands og offshore.

– Litex er en kjent merkevare med godt omdømme i det norske markedet. Det er blitt veldig godt mottatt av våre kunder at vi har gått over til å benytte Litex membranplate-systemet i våre prefabrikkerte bad, sier prosjektsjef Magnus David Weum i Norac.


Prosjektsjef Magnus David Weum i Norac

– Rent produksjonsmessig får vi med Litex-systemet en renere installasjonsprosess, mer forutsigbar og jevn kvalitet på produktene, samt at vi sparer tid i selve monteringsfasen. Å bruke Litex-systemet på et prefabrikkert bad er ikke vesentlig forskjellig fra måten man bygger bad på stedet, forklarer Weum.

Når en eurotrailer fylles opp med Litex-produkter ved fabrikken i Sandefjord og setter kursen mot Noracs produksjonsanlegg i Panevėžys i Litauen, har den plass til membranplater tilsvarende cirka 150 bad. Litex har vært med til fabrikken i Litauen og stått for produktopplæring av Noracs produksjonsmedarbeidere, kvalitetssikret montasjemanualer og står for løpende med teknisk bistand.

For daglig leder i Litex, Jørn Helle, er Norac-avtalen et synlig bevis på de industrielle fordelene ved produktene og våtromssystemene til Litex.


Jørn Helle, daglig leder i Litex.

– De fordelene man opplever med Litex når man bygger et vanlig bad blir egentlig forsterket og forstørret når man jobber industrielt. Smøremembran må ha tørketid, mens med Litex-system er det bare å skru og tape skjøter så er veggen ferdig og umiddelbart klar til flislegging. Sementbaserte plater er tyngre å jobbe med og tyngre å frakte, så det er både HMS- og miljøgevinster å hente fordi produktene våre veier så lite, sier Helle.

– Dette er typiske fordeler som gjør Litex-systemene svært velegnet i prosjekter generelt, for eksempel hoteller og leilighetskomplekser der det skal bygges mange identiske bad på kort tid. Tidsbesparelse og enkel montering vil alltid være kostnadseffektivt, i tillegg til dokumentert kvalitet og holdbarhet, sier Jørn Helle.

Avtalen mellom Litex og Norac er i første omgang fram til 2025, og omfatter cirka 2000-2500 bad pr år. For Litex innebærer dette en omsetning på cirka 50 millioner kroner i løpet av avtaleperioden.

Av hjemlige prosjekter som har fått baderomskabiner fra Norac med Litex-system så langt finner vi Hotell Arendal i Noracs hjemby på Sørlandet, boligprosjektene Svanegangen i Drammen (der Litex-eier Protan AS holder til), Orkesterplassen i Stjørdal og Husøy havn på Nøtterøy.