Produktnyheter

Lanserer Schüco Jansen Art ’15

I Alblasserdam i Nederland finnes en tidligere herregård fra 1753. Under restaureringen i 2015 ble bl.a. Jansen Art’15 integrert i prosjektet. Foto: Lisette van de Pavoord.

Stålprofilsystemet Schüco Jansen Art ’15 er utviklet for innvendige arealer og gir et New York preg hvor designet oppleves åpnet og luftig, samtidig som dagslyset kan flyte på tvers av areal- og romoppdelinger.

Art ‘15 dør- og glassveggsystem oppfyller de høyeste krav til design, kvalitet, levetid og sikkerhet. Systemet tilrettelegger for at man kan gjennomføre eksklusive areal- og romoppdelinger i stål og glass, hvor hvert prosjekt blir utført som skreddersøm. Med materialegenskapene til stål oppnår man høy styrke og stabilitet, og kan ved planlegging og produksjon tillate stor designfrihet og kreativt spillerom, noe som blir høyt verdsatt hos ingeniører og arkitekter verden rundt. Stål er også et materiale som passer utmerket i en sirkulær tankegang, og egner seg svært godt til gjenbruk eller kan la seg fullt ut resirkulere.


De slanke stålprofilene Jansen Art’15 gir denne villaen i Rotterdam i Nederland en spesiell sjarm, som kombinerer gammelt med nytt. Foto: Tim van de Velde tvdv photography

Med en robust og elegant kombinasjon av slanke stålprofiler og glass kan Schüco Jansen Art’15 imøtekomme de fleste designkonsepter, systemet tilbyr maksimal transparens og passer utmerket til arealoppdelinger hvor man ønsker lyse og luftige rom. Med Art ’15 dører og glassvegger kan man for eksempel skille inngangsparti fra boareal, kjøkken fra oppholdsrom eller hjemmekontoret fra stuen.

Alt etter hvilken glassoppbygging man velger, gir systemet lydisolerende egenskaper opptil 44 RW dB for faste glassvegger, 37 RW dB for enfløyet dør uten terskel, og opptil 43 RW dB for enfløyet dør med terskel. Dette vil sikre at man kan redusere uønsket lyd mellom rom, og i kombinasjon med naturliglys vil dette tilrettelegge for et sunt og behagelig innemiljø som vil kunne gi en ekstra følelse av velvære.

Schüco International KG, med hovedkontor i Bielefeld, Tyskland, utvikler og selger systemløsninger for vinduer, dører og fasader, med over 5 650 ansatte over hele verden. I tillegg til innovative produkter til private boliger og næringsbygg, tilbyr spesialisten på bygningsfasader rådgivning og digitale tjenester til alle fasene i et prosjekt – fra første idé til design, produksjon og montering. Schüco ble grunnlagt i 1951, og er aktivt til stede i mer enn 80 land. i 2020 hadde konsernet en omsetning på 1.695 milliarder euro.