Produktnyheter

Lanserer RB NøkkelApp

Salgssjef Roar Forfang i R. Bergersen Sikkerhet & Design AS i midten, her sammen med Kris Riise (til venstre) – grunder og daglig leder i Unloc, og Frode Aarsby - eier og daglig leder i Aarsby Bil.

R. Bergersen Sikkerhet & Design AS lanserer RB NøkkelApp, en ny tjeneste som digitaliserer nøklene. Låsbransjen er i kraftig endring.

Folk ønsker i økende grad å kunne åpne dører med mobilen. Samtidig er eiendomsforvaltere på utkikk etter løsninger for å spare tid og kostnader knyttet til håndtering av nøkler og adgangskontroll. For at det skal bli mulig må låsleverandørene fornye seg. Derfor har R. Bergersen Sikkerhet & Design inngått et samarbeid med det norske teknologiselskapet Unloc, og de lanserer nå et nytenkende nøkkelkonsept som flytter nøklene over på mobilen.

Nødvendig oversikt
— Våre kunder etterspør oftere enn før en digital eller mobil løsning som kan komplimentere de mer tradisjonelle løsningene innenfor adgangskontroll. Her har vi lyst til å være markedsledende – og er derfor veldig glade for at denne typen teknologi utvikles i Norge. I Unloc fant vi en meget spennende partner. De har en løsning som fungerer sammen med en rekke eksisterende systemer for adgangskontroll, og er meget enkel å bruke. Med Unloc kan vi tilby en fleksibilitet, spesielt når det gjelder tildeling av midlertidige digitale nøkler. Med RB NøkkelApp vil vi tilby nødvendig oversikt og kontroll, sier Raymond Lund, CEO i R. Bergersen Sikkerhet & Design, i en pressemelding.

Den nye løsningen er utviklet med Unloc sin teknologiplattform. Målet deres er å tilby en mer fleksibel adgangskontroll som fungerer med eksisterende låssystemer, slik at alle dører kan åpnes med mobilen. Aarsby Bil AS er første kunde som har tatt i bruk RB NøkkelApp. Daglig leder, Frode Aarsby sier følgende om problematikken rundt fysiske nøkler og om erfaringen med løsningen så langt:

Like enkelt som Vipps
– Vi har betydelige verdier både på verkstedet, i butikken og i vaskehallen, og det er viktig for oss å ha kontroll på hvem som har tilgang til hvilke områder og dører. Spesielt dette med å låne ut nøkler for midlertidig tilgang er en utfordring, og det er ikke lett å ha oversikt over hvem som har hvilke nøkler på et gitt tidspunkt. Med RB NøkkelApp kan jeg dele ut digitale nøkler med mobilen like enkelt som jeg sender penger med Vipps, og jeg kan gi både permanent og midlertidig tilgang. Samtidig har jeg oversikten over hvem som har nøkler til hvilke dører til enhver tid gjennom et enkelt administrasjonsverktøy. Det gjør hverdagen både enklere og tryggere, mener Aarsby.

Stor interesse
Gründer og daglig leder i Unloc, Kris Riise, uttaler følgende i forbindelse med samarbeidet:

— Vi forstår at låsbransjen er i kraftig endring når en så sentral aktør som R. Bergersen Sikkerhet & Design utvikler en egen løsning for digitale nøkler. Vår visjon er at alle kan åpne dører uansett hvor man er, slik at man trygt og enkelt kan slippe inn familiemedlemmer, vaskehjelpen, vaktmesteren, og alle andre som man vil slippe inn. Derfor hjelper vi andre selskaper med å lage sine egne løsninger for digitale nøkler. Vi møter stor interesse for plattformen vår, og det er nå ingen tvil om at nøkler blir digitale.

FAKTA:

Om Unloc
Unloc AS er et norsk teknologiselskap med 33 ansatte som har levert 1 million døråpninger siden oppstarten i 2017. Selskapet utvikler en innovativ programvare som knytter sammen alle de ulike låsleverandørene. Unloc gjør det like trygt og enkelt å dele nøkler som Vipps har gjort det å overføre penger. Teknologien deres fungerer slik at man kun trenger å forholde seg til én nøkkel-app som passer alle låser — være seg i boligdører eller i næringseiendom, eller helt andre steder med hengelåser, skaplåser og mer. Gründerne mener at Unloc revolusjonerer hvordan nøkler brukes og deles. Det mener også investorene, deriblant Axel Johnson, Nordens største forbruker-, handels- og servicevirksomhet.

Om R. Bergersen Sikkerhet & Design
R. Bergersen Sikkerhet & Design AS er et ledende selskap innenfor lås og beslag i Oslo, og har sin opprinnelse så tidlig som i 1972. Selskapet har i dag 45 ansatte og hadde i 2020 en omsetning på ca 85 mill, fordelt på både forbruker, proff og prosjektmarkedet. I 2021 forventer vi å runde 100 mill. R. Bergersen Sikkerhet & Design AS er en uavhengig aktør i markedet, og kan derfor tilby løsninger for adgangskontroll til borettslag, sameier og næringsbygg uavhengig av leverandør og tilpasset den enkeltes behov. Selskapet har 10 høyt kvalifiserte montører, og en egen IT avdeling som bl.a. jobber med utvikling og integrasjon av de forskjellige løsningene. De har over tid jobbet sammen med Unloc for å få fram en digital nøkkel som kan gi både fleksibilitet gjennom en app og kontroll gjennom et enkelt admin verktøy.