Produktnyheter

Lanserer energihengere til bygg- og anleggsbransjen

Malleus Maskin AS tilbyr i samarbeid med Freber Elektronikk AS mobile løsninger for å lade elektriske gravere, hjullastere, lastebiler og personbiler der de er.

Freber har vært i elektronikkbransjens siden 1984, og har de siste 12 år hatt en stadig mer satsing på batteri og batteriteknologi. Selskapet har utviklet mange kombinasjoner av batterier og omformere/ladere. Dette er alt fra kompakte innendørs/utendørs-skap og containere, til nå å lansere mobile ESS-personbilhengere. Disse har innebygde batterier for å enkelt kunne levere strøm til elektriske maskiner og biler ute på bygg- og anleggsplasser.

Selges Gjennom Malleus Maskin

Malleus Maskin har rollen som salgsledd av disse nye Mobile Ladestasjonene.

– Samarbeidet med Freber gjør at vi kan tilby en lokal norsk løsning som også får en teknisk oppfølging i Norge. Dette føler vi er viktig med tanke på oppfølging av produktene i fremtiden, sier daglig leder Kai Moen i Malleus Maskin i en pressemelding.

– Vi ser at mobilitet er viktig. Store maskiner som vil trenge påfyll av energi der de er, og ved korte pauser, og ikke på et mindre egnet ladepunkt, langt unna. Her kan du også lade uavhengig om graveren er i drift eller har pause, sier Moen videre.

– Moderne batteriteknologi, har enda flere muligheter som gjør at vi kan få lengst mulig levetid. Sammen med kundene vil vi bruke vår ekspertise for å få til nettopp det, sier Asgeir Kolsrud fra Freber.

Enkelt å flytte- stor kapasitet

– Med tanke på nettopp vekt og mobilitet er størrelsene vi har valgt ut for disse tilhengerne tilpasset maks totalvekt opp til 3,5t og er fra 38 til 191kWt med lagret energi, og fra 30 til 120kW med 3-fase nettspenning ut. Energihengerne har fleksible tilkoblinger bak låsbare luker for inngang og utgang, og kan tilpasses brukernes ønsker og behov, sier Kolsrud.

Skal ut på test

– Den første hengeren på ESS76 er allerede booket. Den skal testes hos anleggs entreprenør med flere el-maskiner i drift i Oslo området, så fort den kommer innenfor døren. Vi regner med at vi starter siste halvdel av februar, sier Moen.

Sikkerhet – Service- vedlikehold av disse ESS tilhengerne er ivaretatt av avansert overvåkning fra hver enkel battericelle til overordnet systemnivå. Løsningen har proaktiv servicedata via en skytjeneste for å se/endre verdier og brukeren varsles via SMS eller e-post. ESS-tilhengerne har innebygd klimakontroll og slukkesystemer.

 

De første mobile ladestasjonene lanseres med følgende batterikapasitet:

Model             Batteri kapasitet       Henger type/mod

Model             Batteri kapasitet       Omformer      Henger type/mod

ESS38              38kWt                         30kW              Tredal T-23-ULS
ESS76              76kWt                         60kW              Tredal T-23-ULS
ESS114            114kWt                       60kW              Tredal T-23-ULS
ESS152            152kWt                       60kW              Tredal T-35-UFS
ESS190            190kWt                       90kW              Tredal T-35-UFS

 

Alle ladeløsningene er bygget i Norge.

Freber har valgt norsk Tredal hengere til prosjektet. Tredal som også bygges i Norge, er valgt for å ha kontroll på kvaliteten. Ikke minst er det viktig at hengerne har god demping på hengerchassiset i disse applikasjonene. ESS tilhengerne fra Malleus Maskin og Freber tilbys med passende serviceavtale for alle produktene.

Ateps i Nederland som er leverandør av batterimodulene har selv designet program-varen, og var den første til å motta DNV Gridstor samsvarserklæring.

 Batterimoduler og omformere i større systemer på rekke og rad.

Modulære batterienheter, som lett kan skiftes om det skulle oppstå problemer.

Hver batteri-celle har sin egen sikrings-tråd og koblet til kjøleplater.