Aktuelt

Klart for prosjekt St. Halvardkvartalet

Bildet: St. Halvardkvartalet er formet som et sammenhengende bygg med hovedfasader mot Nedre Storgate og St. Halvards gate.

Usbl lanserer nå boligprosjektet St. Halvardkvartalet midt i Drammen sentrum, hvor det skal bygges 48 leiligheter.

6 av disse tilbys med konseptet Leie til Eie, og dermed kan førstegangskjøpere uten egenkapital også få mulighet til å komme seg inn i boligmarkedet.

Urbant på historisk grunn

St. Halvardkvartalet ligger sentralt på Bragernes, midt i Drammen by og skjermet fra bystøy. Herfra er det gåavstand både til butikker, kulturliv og marka. Området har lang historie, og her har det bodd mennesker helt siden middelalderen.

Prosjektet består av totalt 48 moderne leiligheter, som varierer fra 39 til 105 m2. Det er lagt vekt på stor variasjon i utforming og størrelse, samt å gi kjøperne muligheter for å tilpasse disse ut fra ulike behov og preferanser. Her blir det felles parkeringskjeller, takterrasse og overbygd sykkelparkering.

Portrom over tre etasjer

Bygget vil fullføre kvartalet som et urbant boligkvartal med et skjermet, felles gårdsrom i to nivåer. St. Halvardkvartalet er formet som et sammenhengende bygg med hovedfasader mot Nedre Storgate og St. Halvards gate. Bebyggelsen er brutt opp av et portrom over tre etasjer som gir tilgang til gårdsrommet. Bebyggelsen har også ulike høyder tilpasset fortausnivået rundt kvartalet, med en sokkelhøyde som gir redusert innsyn til leilighetene i 1. etasje. Fasadene er ytterligere visuelt delt og komponert slik at bebyggelsen fremstår med referanser til kvartalets tidligere tomtestruktur. Her spiller farger og balkonger sammen og skaper en spenning. Bebyggelsen er i fire etasjer der fjerde etasje er trukket tilbake fra gateløpene.

Tilbyr Leie til Eie

Usbl ønsker å ha et godt boligtilbud til alle sine medlemmer. Målgruppen for prosjektet er alle som ønsker seg en lettstelt leilighet midt i Drammen sentrum, og ved at 6 av leilighetene nå tilbys med Leie til Eie, vil førstegangskjøpere som ikke har nødvendig egenkapital få en god mulighet til å komme seg inn i boligmarkedet.

– Dette blir det første prosjektet Usbl lanserer, hvor Leie til Eie som konsept tilbys. Vi er en medlemsorganisasjon som ønsker å kunne bidra til at enda flere kommer seg inn på boligmarkedet. Med dette konseptet har vi stor tro på at flere får en mulighet til å kjøpe sin første bolig, sier Johan Bruun, administrerende direktør i Usbl, i en pressemelding.

Forkjøpsrett for Usbl medlemmer

Prosjektet lanseres i markedet medio august, og salgsstart er satt til 14. september. Alle kan melde seg som interessent og kjøper, og det vil være forkjøpsrett for Usbl sine medlemmer. Prosjektet forventes ferdigstilt i løpet av 3 kvartal 2023.