Aktuelt

Jørgen Holmefjord med to nye tunnelkontrakter

Bildet: - Gjennom sterk konkurranse vant vi frem med en produktinnovativ løsning som både sikrer redusert installasjonstid og bærekraft inn i de neste 20 årene, sier Tommy P. Storstein, daglig leder i Jørgen Holmefjord AS

Kabeldistribusjonsselskapet Jørgen Holmefjord AS har nylig levert signalkablingen til oppgraderingsarbeidene i Strynefjellstunnelene og Lunnertunnelen.

Selskapet oppgir at totalordren er i millionklassen og inkluderer blant annet leveranse av 15.000 meter strålekabel for radiodekning i tunnelene.

Strynefjellstunnelene omfattes av de tre tunnelene på riksvei 15, Oppljos-, Grasdal- og Ospelitunnelen som ble åpnet for trafikk i 1977. Statens vegvesen har startet arbeidet med å oppgradere elektroinstallasjonene i tunnelene.

Lunnertunnelen på E16 går for tiden også igjennom en oppgradering og har vært stengt siden desember. Planlagt åpning er i midten av mars.

– Dette er faktisk andre gang vi leverer strålekabler til disse tunnelene. Forrige gang var for snart 20 år siden, så man kan vel med trygghet si at investeringsavkastningen for Statens vegvesen har vært god. Nå er imidlertid tiden moden for å oppgradere anlegget. Miljøet inne i tunnelene er tøffe med smuss og nedspyling under trykk og store fukt- og temperatursvingninger som sliter på det elektriske utstyret. I tillegg har teknologien gått videre som gir nye muligheter og bedre løsninger. Gjennom sterk konkurranse vant vi frem med en produktinnovativ løsning som både sikrer redusert installasjonstid og bærekraft inn i de neste 20 årene, sier Tommy P. Storstein, daglig leder i Jørgen Holmefjord AS, i en pressemelding.

Om Jørgen Holmefjord AS:
Selskapet har siden etableringen i 1984 vært ledende på leveranser av bedriftskritiske kablingssystemer. Produktspekteret omfatter i dag kabelprodukter og løsninger for bygg, industri, lyd og bilde, infrastruktur og datarom.