Nyttekjøretøy

Introduserer Supervan og Very Gay Raptor

Flere banebrytende Ford Performance-versjoner av deres markedsledende nyttekjøretøy skal virkelig ta årets Goodwood Festival of Speed med storm.

På den verdenskjente årlige festivalen, som avholdes nær Chichester i Storbritannia, skal det helt nye helelektriske konseptet, Ford Pro Electric SuperVan, vises frem for første gang. Den nye ekstrempickupen Ranger Raptor vil også bli vist frem i pride-inspirerte Very Gay Raptor-farger for å støtte LGBTQ+ miljøet.

Ny SuperVan får sin premiere: Ekstrem ytelse
Den nye Ford Pro Electric SuperVan er inspirert av den nylig avdukede E-Transit Custom. Dette er den helelektriske etterfølgeren til Europas mest solgte varebil Transit Custom, og en av fire helt nye helelektriske nyttekjøretøy som Ford Pro skal introdusere i Europa i løpet av 2024.

SuperVan er utviklet for å vise frem ytterpunktene for ytelse som blir mulig med en helt ny generasjon helelektriske Ford Pro-produkter. 23. juni vil Ford også røpe nye detaljer om det helelektriske konseptet – det siste i en rekke av ekstreme SuperVan-varianter som Ford har utviklet de siste 50 årene.

– Siden 1971 har Ford SuperVans handlet om ytelser og hva som er mulig å få til med Transit. Nye Ford Pro Electric SuperVan er innledningen på en helt ny æra av muligheter med den elektriske drivlinjen og 24/7 netttilkoblingen som kommer med vår nye helelektriske E-Transit Custom, sier Global Director i Ford Performance, Mark Rushbrook,

Neste generasjon ekstrempickup får heftig Europa-premiere
Neste generasjon Ranger Raptor skal også få sin debut i Europa på Goodwood Festival og Speed. Her skal råtassen – som er utstyrt med en 3-liters EcoBoost V6 bensinmotor med 288 HK/491 Nm – prøve seg på ei utfordrende offroadløype og bakkeløpet.

Ekstrem-pickupen ble avduket for første gang med et dramatisk stunt tidligere i år. Med neste generasjons FOX® Live Valve støtdempere, posisjonssensitiv demping og hele syv kjøremodus, presterer den nye ekstrempickupen maksimalt under selv de tøffest tenkelige kjøreforhold.

Et 12,4 tommers heldigitalt instrumentpanel og en 12 tommers berøringsskjerm i senterkonsollen sørger for at sjåfør og passasjer får full tilgang til det nyeste av digital og tilkoblet teknologi.

Vil bidra til inkludering og samarbeid med Very Gay Raptor
I tillegg til å takle off-road-løypene og bakkeløypa på Goodwood, skal nye Ranger Raptor også hjelpe Ford med å fortsette med å takle diskriminering ved å støtte en LIVE-sending av selskapets Tough Talk-serie. Her skal det diskuteres hvordan bilindustrien kan bidra til å fostre en kultur for inkludering og samarbeid med LGBTQ+ miljøet. Vert for TV-sendingen er den walisiske rugby-legenden Gareth Thomas, som var den første åpne homofile og profesjonelle rugby union-spilleren.

Den originale Very Gay Raptor ble introdusert i 2021 da Ford instinktivt valgte å bruke sin tøffeste modell og sin stemme for å stå opp mot diskriminering og gå sammen med LGBTQ+ miljøet etter en nedsettende kommentar i en post i sosiale medier.

Demonstrerer avanserte roboter og viser fullskalaversjon av e-racingbil
Ford vil også vise frem hvordan avanserte roboter og autonome teknologier i tiden fremover kan integreres i Ford Pro-produkter og løsninger. I 2020 var Ford den første kunden som kjøpte en Digit robot. Denne har både armer og ben, og kan jobbe side om side med mennesker på fabrikken, eller for eksempel med hjemlevering av varer fra en bil og håndtere leveringen de siste meterne til døren.

En fullskalaversjon av Team Fordzillas TFX-P1 racerbil blir også presentert på Goodwood Festival of Speed sin «Go Electric»-stand. Her blandes fysisk og virtuell virkelighet ved å tilby de besøkende å oppleve den unike e-racingsimulatoren. P1 var den første e-racingbilen som ble utviklet i et samarbeid med gamerne selv og Fords utviklere.