Produktnyheter

Hitachi satser på 3D-teknologi i gravemaskiner

Hitachi utvider maskinsortimentet og tilbyr nå gravemaskiner med fabrikkmonterte 2D- og 3D-løsninger fra Leica Geosystems.

Den nederlandske maskinprodusenten, Hitachi Construction Machinery Europe, utvider maskinsortimentet og tilbyr nå gravemaskiner med fabrikkmonterte 2D- og 3D-løsninger fra Leica Geosystems. «Partnerskapet er i tråd med strategien vår om økt digitalisering», sier Hitachi-sjefen.

Hitachi Construction Machinery Europe (HCME) får nå Leica-teknologi fabrikkmontert i utvalgte gravemaskiner. Det skjer blant annet på bakgrunn av ønsket om mer brukervennlighet og høyere effektivitet, forteller Ryo Kurihara, som er Solution Linkage Manager i det nederlandske selskapet:
«HCME ser frem til å kunne tilby kundene denne nye muligheten, som ikke bare sparer tid, men også gjør gravemaskinene mer effektive og produktive på byggeplassen. Ved å levere pålitelige, kundetilpassede løsninger tar vi sikte på å bli kundenes førstevalg når de skal velge leverandør.

Han er ikke den eneste som er begeistret for det nye samarbeidet, for hos Leica Geosystem kaller Magnus Thibblin, som er ansvarlig for selskapets maskinstyringsavdeling, den nye avtalen for helt avgjørende:
«Samarbeidet er helt essensielt for å lykkes med entreprenørprosjekter. Vi vet hvor viktig det er med partnerskap og bransjesamarbeid for å kunne gi entreprenørene de nyeste teknologiene. Vi er glade for samarbeidet med Hitachi Construction Machinery Europa om å levere maskinstyringsløsninger av høy standard til Zaxis-7-gravemaskiner, som leveres direkte fra fabrikken.»

Full fart fremover for digitalisering
Leica Geosystems, som er en del av Hexagon-gruppen, har de siste årene satset sterkt på å lede an i arbeidet med å digitalisere byggeplassen. Det har de blant annet gjort med høyteknologiske løsninger som 2- og 3D-teknologi, og det er denne teknologien HCME nå satser på som ledd i digitaliseringen av selskapets produktportefølje:

«Annonseringen av dette partnerskapet er i tråd med HCMEs strategi om å gå over til digitalisering og levere spesialløsninger til kundene våre», forklarer Ryo Kurihara, og fortsetter: «Når maskinførerne bruker en fabrikkmontert løsning fra Leica Geosystems, kan de begynne å jobbe umiddelbart etter at maskinen er levert. Maskineierne kan dessuten ha fred i sjelen, vel vitende om at maskinstyringssystemet er montert og testet, og at support hos den lokale Hitachi-forhandleren samt de lokale Leica Geosystems-spesialistene er inkludert.»

Samarbeidet betyr at løsningene monteres på Hitachis fabrikk i Amsterdam, slik at kundene kan dra nytte av de omfattende testene av utstyret i tillegg til den profesjonelle monteringen. Når gravemaskinene skal i bruk på byggeplassen, kan brukerne nyte godt av Leicas lange, praktiske erfaring, som sikrer at arbeidet på byggeprosjektene går fremover som planlagt.

Hitachi-gravemaskiner gir mulighet for fabrikkmonterte løsninger, som for eksempel 2D-maskinstyring, 2D klargjort til 3D, dvs. inklusive beslag og kabler, slik at kundene helt enkelt kan oppgradere til en komplett 3D-løsning etter behov. Dessuten kan fabrikkmonterte tiltrotatorer integreres i systemet.