Aktuelt

Historisk spadestikk-debut for Bonava i Oslo

- Bonava har store ambisjoner på Østlandet, og er alltid på jakt etter nye tomter vi kan utvikle, sier regionleder Matilda Vinje.

Denne uken tok regionleder i Bonava, Matilda Vinje, første spadestikk på Kongsløkken, i det som er boligutviklerens første boligprosjekt i Oslo.

– På ett år har vi økt antall ansatte fra 7 til 27 ansatte. Vi satser stort på Østlandet, sier hun.

Kongsløkken blir et solrikt nabolag på en av Ensjøs beste tomter. Her er det planlagt 127 leiligheter, hvor de fleste mange av dem har en flott utsikt over Oslo. Leilighetene varierer i størrelse fra 35 til 132 kvm.

Totalentreprisen ble gitt til rogalandsselskapet SV Betongsom av Bonava ble tildelt en av sine største totalentrepriser-jobber i selskapets historie.

– Vi er stolt og ydmyk for at Bonava gav oss jobben med å bygge opp Kongsløkken, sier SV Betongs leder i Øst, Bjørn Mikalsen, i en pressemelding.

Innflytting blir etter planen et sted mellom fjerde kvarta 2022 – første kvartal 2023. Denne uken brummet de første gravemaskinene fra SV Betong inn på tomten, for å begynne arbeidet med å skape et nytt nabolag for boligutvikleren Bonava. SV Betong skal gjøre alt arbeidet – fra grunnarbeid – til å bygge leilighetene.

Trygger arbeidsplasser
SV Betongs leder i Øst, Bjørn Mikalsen ser fram til å kjøre det tunge maskineriet på tomten. Han forteller at totalentreprisen er rekordstor for selskapet på Østlandet.

– Verken vi eller Bonava oppgir kontraktsum for jobben, men oppdraget har stor betydning for SV Betong som selskap vår posisjon i markedet på Østlandet. Derfor er vi selvsagt veldig glade for kontrakten, som trygger mange arbeidsplasser, og ikke minst er en faglig «fjær i hatten» for vårt selskap, sier, Mikalsen.

På det meste skal 110-120 fagfolk under SV Betongs ledelse jobbe på Kongsløkken de neste to årene.

Valgte de beste
Regionleder i Bonava, Østlandet, Matilda Vinje, er godt fornøyd med at SV Betong begynner grunnarbeidet på Kongsløkken-tomten.

– Kongsløkken betyr mye for oss i Bonava. Det er vårt første boligprosjekt i Oslo. Nå har vi lenge sett på boligtegningene fra Dyrvik Arkitekter AS som bygger sine idéer på tradisjonsrik nordisk arkitektur. Denne uken tar vi første spadestikk og er i gang. Vi hadde en grundig prosess med å finne en totalentreprenør som vi kunne stole 100 prosent på. SV Betong er en solid og profesjonell aktør, som har sterkt søkelys på HMS og kundefokus. Vi gleder oss til å samarbeide med dem – hele veien til de første kundene flytter inn i første kvartal 2023, sier Vinje.

Kongsløkken blir et solrikt nabolag på en av Ensjøs beste tomter. Her er det planlagt 127 leiligheter.

Store ambisjoner for Østlandet
Kongsløkken er som nevnt det første Oslo-prosjektet for Bonava. Men på Østlandet har boligutvikleren prosjekter på gang i Bærum, Vestby, Gjerdrum og i Ski. Bonava har ambisjoner om å bli blant topp-tre boligutviklerne på Østlandet de neste årene.

– Vi flyttet nylig inn i nye lokaler i januar i år, og har i løpet av ett år vokst fra 7 ansatte til 27 ansatte etter etableringen av Oslo-kontoret etter oppkjøpet av Urbanium. Bonava har store ambisjoner på Østlandet, og er alltid på jakt etter nye tomter vi kan utvikle, sier regionleder Matilda Vinje.

Om SV Betong:
SV Betong er en betongentreprenør og totalentreprenør, og utfører arbeid primært i den sørlige del av Rogaland inkludert Stavanger, Sandnes, Klepp, Bryne og Egersund. SV Betong 
er også lokalisert på Østlandet. Bedriftens skreddersydde parkeringshus leveres komplett over hele Sør-Norge.

Om Bonava:
Bonava er en ledende boligutvikler som har skapt hjem og gode nabolag siden 1930-tallet. Bonava har 2100 medarbeidere fordelt i Tyskland, Sverige, Finland, Danmark,Norge, St. Petersburg, Estland og Litauen. Nettoomsetning var på ca 17 milliarder svenske kroner i 2020. Bonava er et aksjeselskap notert på Nasdaq i Stockholm. I Norge har selskapet kontorer i Bergen og Oslo. I alt har selskapet i overkant av 100 ansatte i Norge.