Aktuelt

Heder til nye ID.Buzz Cargo

Bildet: ID. Buzz Cargo er en elektrisk varebil som er bygget som elbil fra bunnen av på Volkswagens MEB-plattform.

ID. Buzz Cargo ble under varebilmessen i Hannover nylig tildelt den prestisjetunge prisen «International Van of the Year 2023».

Flere av Europas mest fremtredende motorjournalister kårer hvert år årets varebil gjennom den gjeve tittelen International Van of the Year (IVOTY). For 2023 gikk prisen til Volkswagens ID. Buzz Cargo.

– Det er svært gledelig at ID. Buzz Cargo vinner denne prisen At vårt nye tilskudd i den elektriske ID.-familien vinner en så gjev pris, bekrefter det vi hele tiden har sagt, at dette er en bil som vil treffe godt i det elektriske varebilmarkedet. Det er også et kvalitetsstempel, sier direktør for Volkswagen Nyttekjøretøy Håkon Wirak.

– Med en rekkevidde på hele 423 km (WLTP), god nyttelast og hurtiglading på inntil 170 kW, er dette en arbeidsbil som gjør det enklere for flere næringsdrivende å ta del i det grønne skiftet. De første bilene har nettopp ankommet Norge, og i løpet av høsten vil de første kundebilene bli utlevert, forteller Wirak.

ID. Buzz Cargo er en elektrisk varebil som er bygget som elbil fra bunnen av på Volkswagens MEB-plattform. Det betyr at den bygges på samme plattform som de populære ID.-modellene ID. 3, ID. 4 og ID. 5.

423 km rekkevidde

ID. Buzz Cargo har en WLTP-rekkevidde på inntil 423 km, og med et varerom på nesten 4 kubikk. IS. Buzz Cargo har en tillatt hengevekt på 1000 kg. ID. Buzz Cargo får en ladekapasitet på inntil 170 kW, som betyr at du under optimale forhold kan lade bilen fra 5 til 80 prosent på rundt 30 minutter.

Juryen skriver i sin begrunnelse for tildelingen at ID. Buzz Cargo har begynt en ny tidsalder, ikke bare for utvalget av kjøretøy fra Volkswagen, men for alle segmenter innen lettere nyttekjøretøy. Denne varebilen er noe som for tiden ikke er sett i LCV-verdenen. Først av alt er den nærmere en personbil – like dynamisk i formen, i kjøring med ekstra komfort, og samtidig er den en perfekt nyttekjøretøy under 3,5 tonn.

Videre fremhever juryen eksteriøret i ID. Buzz og viser til at designet har sitt opphav fra den legendariske folkevognbussen, samtidig som den er moderne og fremtidsrettet. 

ID. Buzz Cargo har en startpris på 452.700 kr.