Nyheter

H-Fasader styrker seg i vest

- Vi ønsker å befeste vår posisjon som nasjonalt ledende innen glass- og aluminiumsfasader, sier administrerende direktør i H-fasader, T. A. Aas. Foto: Odd Borgestrand

H-Fasader AS overtar Bue Aluminium AS og landets største glass- og fasadeentreprenør styrker seg dermed på Vestlandet. Bue Aluminium har 22 ansatte med fabrikk og hovedkontor i Lakesvåg utenfor Bergen.

Av Odd Borgestrand

Administrerende direktør i H-Fasader AS, Tom A. Aas. Bekrefter overfor Byggfakta at dette er et strategisk oppkjøp for å bli markedsledende innen glass og fasade i Norge og på sikt også i Skandinavia. -Vårt mål er å vokse både gjennom oppkjøp og organisk vekst, sier han.

Eierne av Bue Aluminium har inngått avtale om salg av samtlige aksjer i selskpet med virkning fra fredag 7.mai.

– Vi er svært fornøyd med å få H-Fasader inn på eiersiden i Bue Aluminium, sier styreleder Bue Kjelstrup Olsen.

– Geografisk er vi gunstig plassert til hverandre, og vi ser store synergimuligheter i et tett samarbeid og eierskap. Det er også viktig for oss å få inn en eier som har de samme ambisjoner som oss, og med ytterligere tyngde vil vi kunne på oss større og mer krevende prosjekter, sier Olsen.

Bue Aluminium har en sterk markedsposisjon i Bergens-området, og vi ønsker med dette oppkjøpet å befeste vår posisjon som nasjonalt ledende innen glass- og aluminiums fasader. Vi utfyller hverandre på en god måte, og vi ser at bransjen er moden for en konsolidering. Gjennom dette oppkjøpet befester vi vår posisjon som den største norskeide aktøren, samtidig som vi får bedre fotfeste i Bergensområdet.

– Vi ser store muligheter for vekst på Vestlandet gjennom dette oppkjøpet, men understreker at Bue Aluminium skal operere under eget merkenavn og utvikle sin drift videre, sier Aas.

H-Fasader AS er i dag både entreprenør og produsent innen sine segmenter. Selskapet har produksjon av Sapa og Schüco fasadesystemer i Fredrikstad og Ålesund og med avdelingskontor på Kløfta. Selskapet hadde i fjor en omsetning på 400 millioner kroner og snaut 200 medarbeidere, og er heleid av Flakk-gruppen.

Les mer om H-Fasader i neste utgave av Byggfakta.