Nyheter

Goodtech bygger Hindås vannverk

Bildet: Det kommunale selskapet Härryda Vatten och Avfall AB produserer drikkevann til innbyggerne i kommunen og vil med dette prosjektet sikre fremtidig vannforsyning og skape ytterligere redundans i forsyningssystemet.

Goodtech Environmental Solutions på Åland har vunnet maskin- og prosesskontrakten for Hindås nye vannverk i Härryda kommune utenfor Göteborg.

Peab er oppdragsgiver.

Det kommunale selskapet Härryda Vatten och Avfall AB produserer drikkevann til innbyggerne i kommunen og vil med dette prosjektet sikre fremtidig vannforsyning og skape ytterligere redundans i forsyningssystemet. Det nye vannverket vil forsyne 75 l/s drikkevann av høy kvalitet.

Kontraktsverdien for Goodtech er i overkant av SEK 50 millioner, og prosjektet forventes ferdigstilt innen utgangen av 2023.

– Vi ser frem til sammen med Goodtech å utvikle vårt samarbeid i et viktig prosjekt der vi sammen med Härryda Vatten och Avfall AB sikrer fremtidens vannforsyning, sier Berth Larsson, regionsjef Peab Anläggning, i en pressemelding.

– Det er gledelig at Peab nok en gang har valgt Goodtech som partner for et større komplekst VA-prosjekt i det svenske markedet, og at vi har mulighet til å videreutvikle vårt gode og konstruktive samarbeid. Vi ser frem til et nytt interessant prosjekt der Goodtech, med sin erfaring og kunnskap kan bidra til å sikre tilgjengeligheten av den viktigste ressursen vi har, rent drikkevann, sier Robert Karlsson, Goodtechs regionsdirektør på Åland.