Aktuelt

Fra jorde til møteplass

Bildet: Styreleder Svein Ove Rudshaug og nestleder Cecilie R Viken i Grøntulien borettslag.

Grøntulien borettslag i Olsvik fikk 100 000 kroner fra OBOS – nå blir det møteplass i nabolaget.

Nylig svarte styret i borettslaget på første del av OBOS sin Bærekraftsmodul. Modulen er utarbeidet for å hjelpe borettslag og boligsameier til å bli mer bevisste rundt bærekraft. Eksisterende boligmasse kan gjøre en viktig forskjell, og hvis mange gjør litt kan mye bli gjort.

Stor interesse
Over 500 borettslag og sameier tok første modul. I forbindelse med lansering ble det utlovet en premie på 100.000 kroner. Grøntulien borettslag i Olsvik ble trukket som vinnere. Nå kan de gjennomføre et løft de har drømt om lenge.

– Vi har diskutert mye hva vi kan gjøre for å jobbe mot FNs bærekraftsmål. Styret mener at vårt viktigste bidrag er innen sosial bærekraft. Pengene gir oss en mulighet til å skape en inkluderende møteplass på en gammel fotballbane, som lenge har stått og forfalt. Vi ønsker å skape et område for aktivitet, liv og samling – for alle, sier styreleder Svein Ove Rudshaug i en pressemelding.

Mange små tiltak gir samlet stor effekt
Grøntulien består av 270 leiligheter i terrasseblokker og rekkehus. Det ble gjennomført en totalrenovering i 2012 hvor det blant annet ble etterisolert og satt inn nye vinduer.

– Etter det så vi en betydelig reduksjon i energibruk, bra for oss og bra for miljøet. Kommunen jobber med et tilbud for kildesortering og vi tilrettelegger for elbiler for å nevne andre ting som jobbes med. Vi merker et stort engasjement blant beboerne om at vi skal bidra i det grønne skiftet.

– Nå skal vi skape liv mellom husene! Spesielt under korona har vi merket et stort behov for å ha gode trygge møteplasser ute. Forhåpentligvis komme i gang allerede i løpet av våren, sier styremedlem Cecilie R Viken.