Nyheter

Flügger vant Karlatornet-kontrakt

Bildet: Karlatårnet er et av de første store prosjektene i den nye bydelen Karlastaden, som vil bestå av kvartaler med hus, kontorer, butikker og restauranter. Foto: Flügger

Flügger er valgt som leverandør av sparkel, primer, veggmaling, samt ekspertrådgivning til Skandinavias høyeste skyskraper, Karlatornet i Göteborg.

På Lindholmen i Göteborg er man i ferd med å oppføre Karlatornet. Når tårnet står ferdig i 2023, vil det være Skandinavias høyeste og måle hele 245 meter. Karlatornet vil romme 73 etasjer med 611 leiligheter, et 8000 kvadratmeter stort hotell, en rekke kontorer og en skybar i 69. etasje. Karlatårnet er et av de første store prosjektene i den nye bydelen Karlastaden, som vil bestå av kvartaler med hus, kontorer, butikker og restauranter. Bydelen skal etter planen forsynes med bærekraftig energi via en energihub.

– Fra starten av prosjektet i 2021 til ferdigstillelsen ved utgangen av 2023 er Flügger leverandør av de mange literne maling og sparkelmasse som et bygg av denne størrelsen krever. Kravene til byggets leverandører er høye og tidsplanen er stram. Produktene må leve opp til strenge standarder for kvalitet og miljø. Vårt arbeid på Karlatornet viser at Flügger er et naturlig valg og en pålitelig leverandør for et av dagens største og mest komplekse prosjekter i Norden. Vi er veldig glade og stolte over å være en del av dette prosjektet, sier Johannes Karlsson, Country Manager for Flügger Sverige, i en pressemelding.

– Når man er en del av et stort prosjekt, er det alltid høye forventninger til levering og rådgivning. På Karlatornet er tidsplanen også veldig stram, så for oss som leverandør er det vesentlig at det ikke oppstår leveringsforsinkelser for produktene, og at produktene er effektive når malerne skal utføre jobben sin, utdyper Johannes Karlsson. 

– Et eksempel på hvorfor Flügger vant anbudet er sparkelen, som er enkel å bruke og hurtigtørkende slik at malerne kan utføre jobben raskt. Samtidig er malingen nøye utvalgt for å passe til de spesifikke arbeidsmønstrene malerne har for oppføringen av Karlatornet, slik at man unngår forsinkelser i byggearbeidet. For et stort bygg som dette med spesifikke bruks- og kvalitetskrav er materialene avgjørende. I dag må sparkel kunne tåle forhold vår tids konstruksjoner krever, understreker han.

– Det innebærer for eksempel at sparkelen har høy toleranse for skiftende temperaturer og fuktigheter. Samtidig gir den et utrolig jevnt sparkellag, slik at man kan male direkte på veggen med Special Grund etterpå. Til slutt har Perform 5-malingen god dekkevne og er i stand til å tåle de mange påvirkningene på vegger og maling som kommer i resten av byggefasen, sier Johannes Karlsson avslutningsvis.

Flügger Group A/S produserer og markedsfører et koordinert sortiment innen bygningsmaling, trebeskyttelse, sparkel, tapet og tilbehør for malerfaget i Skandinavia, Island, Øst-Europa og Kina. Målgruppen er både  profesjonelle malere og forbrukere