Produktnyheter

Finja lanserer nytt reparasjonsprodukt i form av Veggsparkel ECO

Nå kommer Veggsparkel ECO, et nytt innendørsprodukt fra Finja og den første i sitt slag med tanke på dens reduserte karbondioksidutslipp.

Sparkelen blir en del av selskapets reparasjonssortiment og minner om produktet Reparere Vegg, et allerede eksisterende produkt, men som har grønnere egenskaper fordi en forbedret oppskrift har ført til lavere klimapåvirkning. Totalt sett dreier det seg om et redusert CO2e -utslipp på hele 17 prosent sammenlignet med dette produktet.

Grønt og mangesidig
Bruksområdet for det nye ECO-produktet er bredt fordi det kan brukes til både oppfylling og justering på et flertall av underlag, som betong, stein og keramikk. Det kan i tillegg benyttes som underlag for fliser, tapet og maling og er et bra valg for den som ønsker å gjøre et grønnere valg av byggematerialer.

Utvidet ECO-linje
Den nye veggsparkelen er et ytterligere tilskudd i selskapets grønne ECO-linje bestående av klimapositive byggeprodukter, det vil si produkter som sammenlagt har et positivt klimaavtrykk. For at de skal kunne klassifiseres som klimapositive gjøres omfattende analyser og innsats for å minske produktenes utslipp så langt som mulig. Utover dette klimakompenserer selskapet for resterende deler via et sertifisert energiprosjekt i Brasil, verifisert i henhold til Gold Standard.

Den grønne ECO-linjen består fra tidligere av med en grovbetong, en murblokk og et gulvavrettingsprodukt. Med nyheten Veggsparkel ECO utvides linjen således ytterligere og består nå av fire ulike produkter, hvilket er med på å senke CO2e belastningen, som Finja har som målsetting å redusere med 50% på tre år.