Nyheter

Eidskog Ungdomsskole vant Matteknekkern 2021

Bildet Vinnerne av Matteknekker'n 2021, Eidskog ungdomsskole ved Martine Alexandra Hassel Baardseth, Ragnar Lande og Alfred Eines.

Det var stor jubel da Eidskog ungdomsskole stakk av med seieren i den 16. utgaven av Matteknekker’n onsdag 17. mars – for anledningen arrangert digitalt.

Matteknekkeren er en matematikk konkurranse for 10 klasse i Kongsvingerregionen og arrangeres av Nord-Odal Ungdomsskole og Mapei.

– Gratulerer til et fantastisk dyktig vinnerlag fra Eidskog og gratulerer til elevene som har representert de 8 ungdomskolene i regionen. Vi er virkelig imponert! Dette var ikke lett, sier HR sjef Frode Ek Skarnes hos Mapei. 

– Ved å arrangere denne konkurransen i samarbeid med Nord Odal Ungdomsskole ønsker vi  å inspirere ungdom til å legge vekt på realfag i skolehverdagen og vise og at det finnes mange spennende jobber for de som velger en utdannelse basert på realfag sier Ek Skarnes i en pressemelding.

– På de 16 årene Mapei har arrangert Matteknekker’n har rundt 1600 tiendeklassinger blitt inspirert til å legge litt ekstra jobb ned i matematikk for å kunne delta i konkurransen. Rundt 500 har deltatt i selve konkurransen, og i år var det åtte skoler som stilte lag. Alle fikk tilsendt tidligere oppgavesett slik at de kunne utnevne et lag fra sin skole og øve frem mot konkurransen. Blant alle tiendeklassingene på Eidskog ungdomsskole ble Martine Alexandra Hassel Baardseth, Ragnar Lande og Alfred Eines plukket ut til å representere skolen. Det var ekstra artig for Eidskog at de stakk av med seieren for første gang, forteller Elin Ellingsen. 

Sammen med kollega Frode Ek Skarnes sørget hun for at årets arrangement gikk knirkefritt som vanlig. Finalen var 17. mars, der Våler ungdomsskole tok andreplassen og Åsnes ungdomsskole kom på tredjeplass. Ingen av de tre lagene har vunnet tidligere. Vinnerlaget fikk en iPad hver, andreplass ble belønnet med et gavekort på 1500 kr hver og tredjeplass fikk et tilsvarende på 500 kr hver. 

– På grunn av korona-situasjonen ble konkurransen sendt digitalt, noe som var ekstra spennende.  Vi innredet et TV-studio på huset og i pausene mellom oppgaveløsingen snakket våre folk om alt fra bærekraft til produktutvikling. Elevene hadde lagt ned mange timer i forkant av konkurransen. Dommere Jan Sviggum Hansen fra Øvrebyen videregående skole og Karin Øiseth fra Skarnes videregående skole var dypt imponert over nivået. Vi har også fått mange positive tilbakemeldinger fra skolene og det er moro å høre at det er stort engasjement, forteller Ellingsen.

Mapei arrangerer Matteknekker’n for å gi tiendeklassinger ekstra motivasjon til å velge realfag når de utdanner seg. 

– Det er moro å kunne gratulerer så mange flinke ungdommer med gode resultater. Vi trenger folk med realfagskompetanse og vi ser også at studenter som kommer hit på sommerjobb eller som trainee ofte har vært med på Matteknekker’n, forklarer HR-sjef Frode Ek Skarnes. 

Realfag er en kompetanse som ligger i kjernen av det Mapei holder på med innen forskning og utvikling.

  – Vi opplever at vi lykkes med strategien om å tiltrekke oss nyutdannede arbeidstakere til sentrale stillinger innen produktutvikling, samt forskning og utvikling. Det er avgjørende for at vi skal kunne være konkurransedyktige også i fremtiden. Det er dagens ungdom som vil stå for fremtidens innovasjoner, understreker Ek Skarnes avslutningsvis.