Nyheter

DHL Express Oslo City Hub er offisielt åpnet

Bildet: erminalen er bygget av gjenbrukte shipping containere og huser selskapets grønne kjøretøypark for distribusjon i Oslo sentrum med 12 elektriske ruter.

For å bygge videre oppunder sin bærekraft-strategi lokalt har DHL Express Norge investert i en ny City Hub lokalisert på Filipstad Brygge i Oslo.

Terminalen er bygget av gjenbrukte shipping containere og huser selskapets grønne kjøretøypark for distribusjon i Oslo sentrum med 12 elektriske ruter. Plasseringen sikrer smidig sentrumstilgang for både henting og levering. Klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn deltok på den offisielle åpningsmarkeringen.

– Som en del av verdens største logistikkonsern er det vårt ansvar å lede an og lede logistikkindustrien inn i en bærekraftig fremtid. Vi gjør vår gule gruppe til et grønt selskap, og gir et viktig bidrag til planeten og samfunnet, sier Terje Aarbog, administrerende direktør i DHL Express Norge, i en pressemelding.

En forpliktelse til bærekraft er en integrert del av Deutsche Post DHL Groups bedriftskultur. Siden 2008 har konsernet hatt ambisiøse bærekraftsmål, for eksempel med hensyn til CO2-reduksjon. I 2017 ble konsernet det første logistikkselskapet i verden som satte et mål om å redusere klimagassutslippene til netto null innen 2050. Selskapet tilbyr en rekke innovative løsninger til dette formål for å gjøre forsyningskjeder mer bærekraftige og hjelpe kundene med å nå sine miljømål.

Konsernet investerer totalt 7 milliarder euro i løpet av de neste ti årene i tiltak for å redusere CO2-utslippet. Midlene vil særlig brukes til alternative luftfartsdrivstoff, utvidelse av antallet nullutslippsbiler, samt klimanøytrale bygninger. Underveis mot sitt mål om nullutslipp innen 2050, som allerede har vært i kraft i 4 år, forplikter konsernet seg til nye, ambisiøse delmål. Innen 2030 skal 60 % av de globale varebilene for last-mile-levering være elektrisk drevet, derfor vil mer enn 80.000 e-kjøretøy totalt være på veien.

– Investeringen på Filipstad vil sette DHL Express ytterligere på kartet blant fremtidens aktører innen grønn logistikk. I DHL Express Norge har vi satt oss et lokalt mål om at 70 % av våre last-mile leveringer skal være utslippsfrie innen 2025, avslutter Aarbog.