Aktuelt

Consto Anlegg Sør vant bruprosjekt

Illustrasjon: Consto/ Degree Of Freedom.

Consto Anlegg Sør AS skal bygge ny bru over Porsgrunnelva. Brua vil bli bygget som en klaffebru, slik at båttrafikk kan ledes forbi brustedet.

Den nye brua vil bli 204 meter, fordelt på fem spenn. Hovedspenn med klaffer er 66 meter og fri bredde er fire meter.

Oppdraget omfatter prosjektering, grunn- og utomhusarbeider, betongarbeider, sjøarbeider, dykker-arbeid, elektro/belysningsarbeider, hydraulikk/styring og stålarbeider.

– Vi er ydmyke og takknemlige for dette oppdraget for Porsgrunn kommune. Brua blir et flott skue i sentrum av Porsgrunn, sier daglig leder i Consto Anlegg Sør, Roger Homdrom, i en pressemelding.

Brua bygges av stål og betong, og fundamenteres med stålrørspeler. Montasje av de fire bruseksjonene og bruklaffene utføres med kran fra lekter.
Arbeidene skal utføres i en totalentreprise med oppstart nå i løpet av februar, og med ferdigstillelse februar 2025.

Kontraktsummen er på omkring MNOK 155 inkl. mva.

Consto Anlegg Sør AS er en del av konsernet Consto, et av Norges ledende bygg- og anleggskonsern. Consto-konsernets datterselskaper driver sine virksomheter på Svalbard, i Nord-Norge, Midt-Norge, Vestlandet, Sørlandet og Østlandet. Konsernet har også byggevirksomhet i Sverige gjennom datterselskapet Consto AB. Konsernet har mer enn 1 300 ansatte i Norge og Sverige. Hovedkontor er i Tromsø.

 

logo
admin