Nytt om navn

Carl Brynjulfsen skal lede Vestaksen Eiendom

Carl Brynjulfsen er ansatt som ny administrerende direktør i Vestaksen Eiendom. Foto: Torbjørn Tandberg

Det er en av eiendomsbransjens tungvektere som får ansvaret for å lede Vestaksens vekst og utvikling av boliger, næringsbygg og næringsparker.

Carl Brynjulfsen har vært blant Olav Thon og Johan H. Andresens nærmeste medarbeidere. Den nye lederen er godt kjent i Drammen. Han vokste opp på Austad, og forlot byen etter Examen Artium på Drammen gymnas og et år på Gjerdes handelsskole.

– En klok og reflektert leder
– Brynjulfsens erfaring med å lede store utviklingsprosjekter, hans personlige egenskaper og ry som en klok og reflektert leder, ble avgjørende for vårt valg. Vi er stolte og forventningsfulle over å ha fått Brynjulfsen på Vestaksens lag, sier styreleder Per Christian Voss.

Brynjulfsen leder i dag firmaet Johan H. Andresen, og er ansvarlig for Andresensfamiliens private eiendommer. Fram til i fjor var han administrerende direktør i Ferd Eiendom, og en av de mest sentrale i Ferds plan for å sikre seg NRK-eiendommen på Marienlyst. Brynjulfsen ledet all eiendomsvirksomhet i selskapet i 13 år og har vært ansvarlig for en rekke store bolig-, kontor, lager- og logistikkprosjekter.

Begynte som eiendomsmegler
Før den lange Ferd-perioden, var Brynjulfsen direktør for divisjon næringseiendom i Olav Thon Gruppen. Han har også vært eiendomssjef i Olav Thon Gruppen og har erfaring fra Selvaag Eiendom der han var assisterende eiendomssjef i siste halvdel av 80-tallet etter å ha avsluttet karrieren som eiendomsmegler. Carl Brynjulfsen tiltrer stillingen i Vestaksen 9. august. Han ser fram til å lede Vestaksen i videre vekst med nye prosjekter på aksen Kongsberg-Drammen-Oslo.

– Mange av prosjektene er i Drammensområdet, men jeg bidrar også gjerne til nye prosjekter innover mot Oslo der jeg har hatt mitt virke i mange år. Det er et godt utgangspunkt for å vurdere hvilke prosjekter det er klokt å investere i, sier Brynjulfsen.

Bærekraft
Vestaksens bærekraftambisjon, tydelig praktisert i f.eks. kontorprosjektet SporX, som får miljøsertifiseringen BREEAM Outstanding, var viktig for Brynjulfsens motivasjon for stillingen. Vestaksens kreativitet og kundefokus i boligprosjektene er han også imponert over.

– For meg som har hatt oppveksten i Drammen, er det artig å være tilbake. Det er ingen

ulempe å være kjent i byen, sier Vestaksens nye leder.

Brynjulfsen har jobbet med eiendom i hele yrkeskarrieren og ser fram til å gå løs på nye prosjekter, gjerne sammen med partnere.

En anerkjennelse
Det er partner og hodejeger i Headvisor, Andreas Aaberg, som har hatt rekrutteringsoppdraget. Han mener det er en anerkjennelse både for Vestaksen og Drammen å kunne ansette en av eiendomsbransjens nasjonale profiler.

– De store og nasjonale eiendomsaktørene har i det siste vist økende interesse for å

investere i Drammen. Nå får Vestaksen en leder som har fulgt utviklingen i Drammen med Osloøyne og som også kan utvikle selskapet i den enden av «aksen», sier Aaberg.