Nytt om navn

Buchele GmbH etablerer Norden-kontor

Bildet: Som en av Europas ledende produsenter av spesialtilpassede dører kan Buchele tilby flere sikkerhetsfunksjoner i tillegg til brannsikring og lydisolasjon

Buchele GmbH etablerer seg i det nordiske markedet med eget Norden-kontor. Buchele tilbyr blant annet brannsikrede lydreduserende dører og veggpaneler opp til 60 dB.

Buchele tilbyr gjennom sine produktserier PLANELine og STB POWERLine 1-fløydede og 2-fløyede brannsikrede og lydisolerte dører, samt veggpaneler. 

– Produktene tilfredsstiller de høyeste standardene når det gjelder brannsikring, røyktetthet og lydisolasjon. PLANELine serien omfatter dører og veggpaneler testet i henhold til EN 1634-1 og 1634-3 med lydreduksjonsverdier fra 28Db opp til 54dB. For verdier utover dette overtar STB POWERLine serien som har samme verdier i forhold til brann og røyk, men i tillegg tar lydverdiene fra 50dB opp til 60dB, skriver Buchele i en pressemelding.

– Alle dører er testet i som en komplett installasjon med fullt fungerende dører hos et autorisert institutt i henhold til EN 10140-2. Testen er utført uten terskel på gulvet, noe som gir deg brannsikkerhet, røyktetthet og lydisolasjon fra 28dB opp til 60dB og samtidig en barrierefri passasje. Opp til 46dB lydreduksjon så benyttes en Duplex-gulvpakning, fra 51dB og oppover så benyttes det en patentert Duplex slepelist med quick-change system. En defekt slepelist kan byttes ut av en person uten å måtte demontere dørbladet, heter det videre i pressemeldingen.

Buchele kan tilby flere sikkerhetsfunksjoner i tillegg til brannsikring og lydisolasjon. Alle funksjoner sertifisert i henhold til EN-standard:
• Innbruddsikring fra RC2 opp til RC5 i henhold til EN1627
• Skuddsikkerhet fra FB2 opp til FB6 NS i henhold til EN1522
• Lufttetthet opp til klasse 4 i henhold til EN1026
• Slagregntetthet opp til klasse 6A i henhold til EN1027
• Motstandskraft mot vindlaster opp til klasse C5 i henhold til EN12211
• Motstandskraft mot trykkbelastninger opp til 20kPA i henhold til EN13124-1
• Eksplosjonsmotstand opp til sone 1/21 i henhold til EN1127-1 eller ATEX 94/9/EG

Den brannsikrede STB POWERLine-serien er ekstremt godt lydisolert også i den lavere frekvensskalaen, hvilket gjør den godt egnet for testapplikasjoner i sensitive områder. Dørene er utstyrt med solide spesiallåser med integrert panikkfunksjon. På grunn av den forseggjorte konstruksjonen og muligheten for Deluxe-Option med individuelt tilpassede overflater passer Bucheles dører inn i sensitive sikkerhetsmiljøer, samt miljøer hvor design er sterkt vektlagt, skriver Buchele.

Om Buchele:
Buchele GmbH er lokalisert i Ebersbach/Fils i nærheten av Stuttgart i Tyskland. Fabrikken er kjent som en av Europas ledende produsenter av multifunksjonsdører i stål, samt XXL-dører for varierende formål. Fabrikken ble etablert i 1910 og har ca. 100 ansatte. Buchele har tidligere vært representert av forhandlere i det nordiske markedet. 

– Det gode samarbeidet med våre forhandlere vil fortsette, men vi oppretter nå også eget kontor i Norden for å komme enda nærmere våre kunder, samt kunne forenkle kundeforholdet ved å tilby kommunikasjon på norsk og svensk. Vi vil også kunne tilby mer tilrettelagt informasjon til arkitekter og prosjektplanleggere, heter det avslutningsvis i pressemeldingen.