Aktuelt

BMC styrker logistikkavdelingen

Bildet: Daglig leder i BMC, Gjermund Fischer (t.v.) ønsker Stig Thorstensen velkommen som ny logistikkleder

Med hovedfokus på å levere kvalitet og service i alle ledd har BMC styrket sin logistikkavdeling med en nyopprettet logistikklederstilling.

Stig Thorstensen (50) kommer fra stillingen driftssjef hos Byggmakker Carlsen Fritzøe Sandefjord, og  startet i stillingen 6. april. 

Kompetanse og erfaring

– Vi er allerede gode på logistikk og det er et av våre store fortrinn, men det er alltid rom for forbedringer og utvikling. Vi har stor tro på at ansettelsen av Stig Thorstensen og at hans faglige kompetanse og erfaring som driftssjef vil komme våre samarbeidspartnere til gode. Stig har god og lang erfaring, både når det gjelder innenlands transport, men også innenfor etablering og drift av byggevarelager, sier daglig Leder i BMC, Gjermund Fischer, i en pressemelding.

– Godt rykte i bransjen

– Vi har pr. dags dato 12 logistikksentre langs kysten, fra Oslo til Tromsø som forsørger våre gode kunder med hele vårt store produktsortiment, sier Fischer videre.
– Det er alltid hyggelig å bli trodd på. Jeg kommer fra stillingen som driftssjef for ett sentrallager og når mulighet kom for å få lov til ha ansvaret for 12 logistikksentre så ble fristelsen for stor. BMC har et godt rykte i bransjen og det har jeg tenkt til å gjøre enda sterkere. Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgavene og takker for mulighet til å være med på laget, smiler Stig Thorstensen.

Flere satsningsområder innenfor logistikk

Gjermund Fischer kan også fortelle at BMCs logistikkavdeling styrkes på andre områder:
– BMC har vært etablert med SLP Logistikksenter på Rødskjær, Harstad i noen år og nå er utvidelsen av byggevareterminalen der godt i gang. Totalt sett er utbyggingen estimert til å havne på rundt 25 millioner, med blant annet tre nye haller, hvor den første skal være ferdigstilt sommeren 2021. Vi ser at det skjer mye i denne regionen og at plasseringen vi har i Harstad, er et meget godt utgangspunkt for det som skjer i Vesterålen, Narvik, Harstad og Evenes, sier Fischer.

Bedre leveringsdyktighet

– Dette fører til at vi også utvider samarbeidet med Scan Shipping og Scan Baltic Services og forlenger enda en av båtrutene, som tidligere har hatt Trondheim som siste anløpshavn. Fra å ha anløp i Harstad hver tredje uke vil nå kapasitet øke til hver uke – som gir oss større spillerom og bedre leveringsdyktighet. Alt i alt fører dette til at Harstad nå blir BMCs hovedhavn i Nord-Norge og vi er svært positive til utviklingen i den landsdelen. Varetilgjengelighet og hyppig leveringshastighet er alltid et pluss og fremover vil vi i BMC ha enda større søkelys på dette, avslutter daglig Leder Gjermund Fischer.

OM BMC:

BMC AS (Building Material Corporation) ble etablert i 1987 i Aalborg, Danmark. BMC bygget de etterfølgende årene en god distribusjon av byggevarer til både det danske og norske markedet. I 1989 ble datterselskapet BMC Tønsberg etablert og utviklingen i ettertid har vært meget sterk.

I løpet at de neste årene ble det etablert en lang rekke selskaper og selskapet fikk konsernstatus i 1998.BMC konsernets primære forretningsområde er produksjon og salg av byggevarer til det skandinaviske markedet. Utover dette har BMC også etablert seg i shippingmarkedet for bl.a. å optimere logistikkmessige utfordringer.